Skip to main content

Δύο Έλληνες αντιπρόεδροι SMEunited

Σε θέσεις αντιπροέδρων στη SMEunited, την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνιών και μμε, εξελέγησαν δύο Έλληνες, ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, και από την ΕΣΕΕ ο Δημήτρης Δημητριάδης.

Οι εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνιών και μμε, που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον Alban Maggiar ο οποίος θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου του 2020 την προεδρία, ενώ στις θέσεις αντιπροέδρων εξελέγησαν οι δύο Έλληνες.

Τόσο ο Alban Maggiar όσο και η απερχόμενη πρόεδρος Ulrike Rabmer-Koller έδωσαν έμφαση στη νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική μμε η οποία έχει εξαγγελθεί από τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, κατόπιν αιτημάτων της, όπως και στα ζητήματα της ψηφιακής μετάβασης και του οικολογικού προσανατολισμού των μμε.

Κοινός παρονομαστής είναι να λαμβάνονται υπόψη οι 24 εκατ. μμε στην Ευρώπη, που αποτελούν το θεμέλιο της οικονομίας και της κοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολιτικές προσαρμοσμένες στο μέγεθος, στις προκλήσεις και στις ανάγκες τους, με στόχο να καταστεί η Ευρώπη ένας καλύτερος τόπος για όλους.

Η SMEunited (πρώην UEAPME), στην οποία η ΓΣΕΒΕΕ είναι ιδρυτικό μέλος, είναι αναγνωρισμένη εργοδοτική οργάνωση και Ευρωπαίος Κοινωνικός Εταίρος. Έχει περίπου 70 οργανώσεις μέλη, εθνικές διεπαγγελματικές ομοσπονδίες βιοτεχνιών και μμε, ευρωπαϊκές κλαδικές οργανώσεις μμε (συνεργαζόμενα μέλη) από περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες.