Skip to main content

Πολιτικές με τον πολίτη στο επίκεντρο

Από την έντυπη έκδοση

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πανδημία ήρθε σαν το πιο δυσβάσταχτο επιστέγασμα μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση για να δοκιμάσει τις αντοχές της παγκόσμιας κοινότητας σε ανθρώπινο -πάνω απ’ όλα- αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ αναστολή πολλών πτυχών της οικονομίας ανέδειξε ανάγκες και προτεραιότητες οι οποίες έπρεπε να καλυφθούν άμεσα. Κι όμως -ίσως για πρώτη φορά- η πολιτεία έδειξε άμεσα τα αντανακλαστικά της.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέτρεψαν στην οικονομική δραστηριότητα να συνεχιστεί με ασφάλεια και ταυτόχρονα της επέτρεψαν να ανασάνει τόσο άμεσα, με τα έκτακτα αλλά κοστολογημένα μέτρα,
όσο και μακροπρόθεσμα, με τις μειώσεις δεκάδων φόρων και εισφορών για όλους τους Έλληνες. Αυτό συνεχίζουν να κάνουν και τώρα που η παγκόσμια οικονομική κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ στήριξης για την ενέργεια, οι δύο διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού, η επιδότηση στο ρεύμα και το φυσικό αέριο θα συνεχιστούν όσο το χρειάζονται οι πολίτες και η ίδια η οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία όμως έκανε κάτι πολύ σημαντικότερο από το να προσπαθήσει απλώς να μειώσει τις συνέπειες των κρίσεων. Με την υποδειγματική της διαχείριση έκανε τη χώρα παράδειγμα προς μίμηση, τραβώντας έτσι τα βλέμματα επενδυτών και μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσών.

Η ΕΛΛΑΔΑ πλέον δεν ακολουθεί τις εξελίξεις αλλά τις διαμορφώνει και αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών και στρατηγικών κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από σχεδόν τρία
χρόνια διακυβέρνησης, έρχεται να αναδείξει τις πρακτικές αυτές και τα αποτελέσματα που έχουν φέρει στη ζωή του τόπου και των πολιτών.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εφαρμόζει με θάρρος και αποφασιστικότητα το προεκλογικό της πρόγραμμα, ξεπερνώντας ακόμα και τα πιο αισιόδοξα χρονοδιαγράμματα. Μέσα από τις μεταρρυθμιστικές τομές που καθιερώνει, δίνει βήμα και προοπτική στους
νέους, προχωρώντας πολλά βήματα μπροστά, με οδηγό τις ιδέες και τις αρχές της, με τους πολίτες στο επίκεντρο, με το βλέμμα στο μέλλον.

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ του Συνεδρίου του κόμματος είναι «Δίπλα σε κάθε πολίτη» και αυτό είναι η κεντρική φιλοσοφία τόσο της κυβέρνησης όσο και της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να χαράσσει πολιτικές και να θέτει στόχους που στο επίκεντρό τους έχουν την καθημερινή βελτίωση της ζωής των πολιτών, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας ώστε και μέσα από μια νέα παραγωγική νοοτροπία να μπορέσει να δώσει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.