Skip to main content

FTX: Με τόκο θα αποζημιωθούν τα θύματά της

Σχεδόν όλοι οι πελάτες θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους και με το παραπάνω

«Σχεδόν όλοι» οι πελάτες της FTX που πτώχευσε στα τέλη 2022, θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους – και ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση.

Η FTX εκτιμά ότι οφείλει στους πιστωτές της περίπου 11,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σχέδιο αναδιοργάνωσης που δημοσιεύθηκε αργά την Τρίτη. Η FTX δήλωσε ότι έχει μεταξύ 14,5 και 16,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να διανείμει στους πιστωτές.

Οι πελάτες του ανταλλακτηρίου νομισμάτων που κατέρρευσε τον Νοέμβριο 2022, των οποίων οι απαιτήσεις ανέρχονται σε 50.000 δολάρια, θα λάβουν περίπου το 118% του ποσού της επιτρεπόμενης απαίτησής τους, αναφέρει το σχέδιο. Περίπου το 98% των πιστωτών θα λάβει αυτή την αποζημίωση.

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το πτωχευτικό δικαστήριο, πιθανότατα θα φέρει κάποια ανακούφιση στους πελάτες της FTX, τα χρήματα των οποίων είναι κλειδωμένα από τότε που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο του 2022.

Ο πρώην σούπερ σταρ των crypto και ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, καταδικάστηκε για επτά ποινικές κατηγορίες στις αρχές Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών που σχετίζονται με την κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες της FTX. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση.

Διαβάστε ακόμη

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ άσκησε έφεση στην πρωτόδικη καταδίκη του σε 25 χρόνια κάθειρξη