Skip to main content

Wall Street: Διατηρείται ψηλά ο Dow μετά το χθεσινό ρεκόρ – Βουτιά για την GameStop

REUTERS/Brendan McDermid

Στο +0,1% ο S&P 500, o Nasdaq στο +0,1%

Με οριακή άνοδο διαπραγματεύεται ο Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μία μέρα αφότου ο δείκτης ξεπέρασε για λίγο το επίπεδο των 40.000 μονάδων για πρώτη φορά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης ενισχύεται 40 μονάδες, ή 0,1%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν επίσης κατά 0,1%.

Ο Dow έφτασε σε ενδοημερήσιο υψηλό των 40.051,05, πάνω από το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 40.000, πριν υποχωρήσει για να κλείσει την ημέρα με ήπια πτώση 0,1%.

Ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 0,2% την Πέμπτη, αφού ξεπέρασε το επίπεδο των 5.300 μονάδων για πρώτη φορά την προηγούμενη ημέρα. Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης με πτώση σχεδόν 0,3%, αφού έφτασε επίσης σε υψηλό όλων των εποχών.

Wall Street: Οριακή πτώση μετά το ρεκόρ

Παρά την αδύναμη ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πέμπτης, οι δείκτες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη. Ο Nasdaq Composite κυριαρχεί με άνοδο 2,2%, ακολουθούμενος από την άνοδο του S&P 500 κατά 1,4%. Ο Dow βρίσκεται σε πορεία κλείσει την εβδομάδα 0,9% υψηλότερα.

Η άνοδος αυτής της εβδομάδας ώθησε τους τρεις δείκτες σε θετικό έδαφος για το β’ τρίμηνο παρά το δύσκολο ξεκίνημα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν πλέον άνοδο περισσότερο από 11% το 2024, ενώ ο Dow έχει αναρριχηθεί περισσότερο από 5% σε ετήσια βάση.

Κατρακυλά η GameStop

Μεμονωμένα, οι μετοχές της GameStop σημείωσαν πτώση 20% την Παρασκευή, αφού η εταιρεία πώλησης βιντεοπαιχνιδιών δήλωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει επιπλέον μετοχές και ανέφερε προκαταρκτικά αποτελέσματα που έδειξαν πτώση στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Στον αντίποδα, η Reddit σκαρφαλώνει περίπου 10%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για συνεργασία με την OpenAI.