ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν γίνεται με μισόλογα

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 14:42
UPD:16:54
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας «δεν γίνεται με μισόλογα  και υπεκφυγές ούτε με την υιοθέτηση επικίνδυνων, ανιστόρητων θεωριών».

Βολές κατά των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου για τις σημερινές τους δηλώσεις εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα για την καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής και της δολοφονίας του Π. Φύσσα «χωρίς συμψηφισμούς και αποσιωπήσεις».

«Καλέσαμε τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο να αποκηρύξουν τις επικίνδυνες απόψεις  του κ. Χ. Λαζαρίδη , περί της θεωρίας των δύο άκρων, καθώς και για την αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντισυνταγματικό κόμμα . Ο μεν πρωθυπουργός  επέλεξε την τακτική της αναδίπλωσης προσπερνώντας το θέμα, προφανώς σε μια προσπάθεια να κατευνάσει εσωτερικές φωνές εντός του κόμματος του αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την κυβέρνηση του στο εξωτερικό. Ο δε κ . Βενιζέλος επανήλθε επιτιθέμενος, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την στρατηγική της έντασης», παρατήρησε η Κουμουνδούρου.

Όπως επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η υπεράσπιση της δημοκρατίας και ο αγώνας κατά του φασισμού - νεοναζισμού  «δεν γίνεται με μισόλογα  και υπεκφυγές ούτε με την υιοθέτηση επικίνδυνων, ανιστόρητων θεωριών», αλλά με «την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της προχθεσινής δολοφονίας και την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

«Τα σχέδια αποσταθεροποίησης  θα πέσουν στο κενό από όπου και αν προέρχονται», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ως εξής:

«Στον ενωτικό και υπεύθυνο λόγο του Πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απαντήσει και πάλι με λόγο διχαστικό. Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».

Δημοφιλή