Δυσαρέσκεια δικαστών του ΣτΕ για υπόνοιες σχετικά με αποφάσεις που έχουν ληφθεί

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 12:30
UPD:12:34
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με «αναφορές στον Τύπο, οι οποίες άφησαν υπόνοιες για τις συνθήκες, υπό τις οποίες ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης (σχετικές με τη συμφωνία ή μη των μνημονίων και του PSI προς το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ)».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ εκφράζουν την «πλήρη αποδοκιμασία» τους «σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του Δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και, κατά συνέπεια, υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό».

Οι δικαστές του ΣτΕ αναφέρουν ότι όλες αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης, δηλαδή με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αντιπροέδρων και των Συμβούλων,  οι οποίες επιβεβαιώθηκαν «από τα Δικαστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απόφαση της 7ης Οκτωβρίου 2015, Τ-79/2013, Accortini κατά ΕΚΤ και απόφαση της 11 Ιουνίου 2015, C-226, 245, 247 και 578/2013 Fahnenbrock κλπ. κατά Ελλάδας), αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (απόφαση Μαματάς κλπ. κατά Ελλάδας της 21.7.2016, απόφαση Ι.Κ. κατά Ελλάδας και ΑΔΕΔΥ κατά Ελλάδας της 31.8.2012)».

naftemporiki.gr

Δημοφιλή