Ιταλία: 30 χρόνια φυλάκιση για μητέρα που σκότωσε τον γιο της

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 00:20
UPD:00:40
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Η γυναίκα στραγγάλισε τον γιο της στις 29 Νοεμβρίου του 2014, ενώ σύμφωνα με τους δικαστές, στη συνέχεια μετέφερε και εγκατέλειψε τη σορό σε αρδευτικό κανάλι (φωτ. αρχείου).

Σε 30 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η 28χρονη Βερόνικα Παναρέλο από δικαστήριο της Σικελίας, καθώς κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του οκτάχρονου γιου της, Λόρις.

Η γυναίκα στραγγάλισε τον γιο της στις 29 Νοεμβρίου του 2014, ενώ σύμφωνα με τους δικαστές, στη συνέχεια μετέφερε και εγκατέλειψε τη σορό σε αρδευτικό κανάλι.

Η Παναρέλο είχε υποστηρίξει ότι για τη δολοφονία του Λόρις ευθυνόταν ο πεθερός της, με τον οποίο δήλωσε ότι διατηρούσε δεσμό, αλλά η κατάθεσή της, ως προς τον θάνατο του παιδιού της, δεν κρίθηκε αξιόπιστη. 

Ο εισαγγελέας, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας χαρακτήρισε την παιδοκτόνο «εγωίστρια, ικανή να ψεύδεται και να χειραγωγεί τους άλλους». O συνήγορος υπεράσπισής της, από την μεριά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «έκλαψε και συνεχίζει να κλαίει, διότι δηλώνει αθώα και δεν μπορεί να δεχθεί την καταδικαστική αυτή απόφαση». 

H Bερόνικα Παναρέλο, αρχικά είχε δηλώσει στην κατάθεσή της ότι την ημέρα του θανάτου του Λόρις, τον είχε συνοδεύσει, όπως πάντα, στο σχολείο του, στη Σικελία.

Μετά από κάποιους μήνες, όμως, άλλαξε εκδοχή: πρώτα είπε ότι το παιδί στραγγαλίστηκε μόνο του, παίζοντας με ηλεκτρικά καλώδια, ενώ στη συνέχεια ότι τον δολοφόνησε ο πεθερός της, διότι ο οκτάχρονος Λόρις είχε ανακαλύψει τον δεσμό τους.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα ψυχίατρο, η γυναίκα έχει πολυσύνθετη προσωπικότητα, αλλά «είναι, πάντως, σε θέση να έχει επίγνωση των πράξεών της».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή