Skip to main content

Οι κυβερνοεγκληματίες έχουν πλέον αντίπαλο τον… Iron Man

O Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ υποστηρίζει εφαρμογή online ασφάλειας τεχνητής νοημοσύνης

Ο Iron Man έχει μια νέα αποστολή, την αντιμετώπιση των κακόβουλων του Διαδικτύου και ειδικά εκείνων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ανηλίκους και παιδιά. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη τον δημοφιλή υπερήρωα εμφανίστηκε στη CES, τη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας στον κόσμο, για να προωθήσει μια εφαρμογή την οποία στηρίζει ενεργά.

Πρόκειται για την εφαρμογή Aura που λειτουργεί με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Η εφαρμογή  παρακολουθεί λογαριασμούς για την πρόληψη ψηφιακών εγκλημάτων όπως απάτες, πειρατεία και κλοπή ταυτότητας. Είναι σχεδιασμένο για χρήση από γονείς ώστε να παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών και τους επιτρέπει να παρεμβαίνουν και να δημιουργούν φίλτρα προστασίας των παιδιών αν η εφαρμογή εντοπίσει κάποια επικίνδυνη κατάσταση για το παιδί όπως για παράδειγμα, να δέχεται ψηφιακό μπούλινγκ.

«Η αύξηση της online εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά πολύ φοβιστική. Απαιτούνται καινοτόμες λύσεις για την προστασία των οικογενειών και οι άνθρωποι της Aura το κάνουν αυτό και για αυτό τους στηρίζω» ανέφερε ο διάσημος ηθοποιός που σκέφτηκε ότι πρέπει να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την online ασφάλεια το 2019 όταν χάκερ επιτέθηκαν στον λογαριασμό του στο Instagram. Αποφάσισε τελικά να έρθει σε επαφή με την εταιρεία πίσω από την εφαρμογή Aura και να στηρίξει την προσπάθεια τους.

Η Aura προσφέρει υπηρεσίες προστασίας κλοπής της ταυτότητας, προστασία από οικονομική απάτη και προστασία συσκευών και δικτύου μέσω ενός προϊόντος όλα σε ένα. Η εφαρμογή διαθέτει ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που παρέχει πιο εξατομικευμένη υποστήριξη σε άτομα που αγωνίζονται να επιλύσουν ένα ψηφιακό έγκλημα.

Οι χρήστες συνδέουν τους λογαριασμούς τους στην εφαρμογή, όπως αυτούς για τραπεζικές συναλλαγές, email και πιστωτικές κάρτες, επιτρέποντάς της να τους παρακολουθεί για κακόβουλη δραστηριότητα. Η εφαρμογή παρέχει επίσης ένα Smart Vault, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν πληροφορίες για παρακολούθηση απάτης ή κλοπής δεδομένων, να αποθηκεύουν με ασφάλεια τα πιο σημαντικά ψηφιακά αρχεία και τους κωδικούς πρόσβασης για να τα διατηρούν ασφαλή και να τα μοιράζονται εύκολα με τα μέλη της οικογένειας.
«Κάθε έξι δευτερόλεπτα γίνεται κλοπή μιας ταυτότητας online και πέρυσι κλάπηκαν περίπου ένα εκατομμύριο ταυτότητες παιδιών κάτι που βρίσκω πολύ τρομακτικό» είπε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Οι διαδικτυακοί εγκληματίες γίνονται πιο έξυπνοι και ο μόνος τρόπος για να παραμείνετε ένα βήμα μπροστά από τους επιτιθέμενους είναι να χρησιμοποιήσετε ευφυείς τεχνολογίες ασφάλειας.

«Παραδοσιακά, η ψηφιακή ασφάλεια απαιτεί πολλή προσοχή και συνεχή αναβάθμιση. Όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά τα εργαλεία θα πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να αφαιρούν κάποιο από το βάρος της προσοχής και της οργάνωσης άμυνας από τους χρήστες. Με το Aura αξιοποιούμε τεχνητή νοημοσύνη στην προστασία που παρέχουμε ώστε να μπορούμε να αποτρέψουμε επιθέσεις επιτρέποντας στις οικογένειες να αντεπιτεθούν κατά του ψηφιακού εγκλήματος για πρώτη φορά» ανέφερε ο Χάρι Ριτσαρντβαντράν, ιδρυτής της εταιρείας Aura.

Naftemporiki.gr