Skip to main content

Ξεκίνησε η παραγωγή του φουτουριστικού Cybertruck της Tesla

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό ημιφορτηγό.

H Tesla, που ανήκει στον Έλον Μασκ, με μια ανάρτηση στο Twitter (που επίσης ανήκει στον Μασκ) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του πολυαναμενόμενου φουτουριστικού ηλεκτρικού ημιφορτηγού Cybertruck. Η εταιρεία έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του πρώτου Cybertruck που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στις τεράστιες κεντρικές εγκαταστάσεις της Tesla στο Όστιν του Τέξας και γύρω από το όχημα βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στην κατασκευή του οχήματος.

πηγή φωτό Twitter/Tesla

Το Cybertrack είχε παρουσιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε μια από τις συνήθεις εντυπωσιακές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Έλον Μασκ για την προβολή των δραστηριοτήτων του. Όμως υπήρχαν συνεχείς αναβολές στην εκκίνηση της παραγωγής του οχήματος εξαιτίας διαφόρων αιτιών με τελευταία την έλλειψη μπαταριών που είχε κάνει γνωστή ο ίδιος ο Μασκ. Η Tesla έχει δεχθεί περισσότερες από ένα εκατ. παραγγελίες για το Cybertruck που θα έχει μήκος 5,8 μέτρα, πλάτος 2,3 μέτρα και ύψος 2 μέτρα.

Το όχημα που μοιάζει βγαλμένο από κάποια από την σειρά ταινιών Mad Max θα εμφανιστεί σε τρία μοντέλα. Το ένα μοντέλο θα κοστίζει 40 χιλιάδες δολάρια, θα διαθέτει έναν κινητήρα που θα προσφέρει αυτονομία στο όχημα για περίπου 400 χλμ και θα αναπτύσσει ταχύτητα 0-100 χλμ./ώρα σε διάστημα 6,5 δευτερολέπτων.

Το μοντέλο με δύο κινητήρες θα κοστίζει 50 χιλιάδες δολάρια και θα έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ. ενώ θα πιάνει τα 0-100 σε διάστημα 4,5 δευτερολέπτων. Το μοντέλο των 70 χιλιάδων δολαρίων θα διαθέτει τρεις κινητήρες, θα έχει αυτονομία περίπου 800 χλμ και θα αναπτύσσει ταχύτητες 100 χλμ./ώρα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα.

Naftemporiki.gr