Skip to main content

O Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι ψάχνει το «χαζό» άτομο που θα αναλάβει τη διοίκηση του Twitter

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Ο Αμερικανός μεγιστάνας προσπαθεί «να χωνέψει» όπως φαίνεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διοργάνωσε.

Δύο μέρες μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που οργάνωσε ο Ελον Μασκ στο Twitter ζητώντας από τους χρήστες να αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνει στην διοίκηση της εταιρείας και το αρνητικό για αυτόν αποτέλεσμα ο Αμερικανός μεγιστάνας με ανάρτηση του έκανε γνωστό ότι θα φύγει από την θέση του επικεφαλής της πλατφόρμας μόλις βρει τον «χαζό» που θα δεχτεί να αναλάβει την δουλειά. Ο Μασκ αναφέρει πάντως ότι θα συνεχίσει να διατηρεί εκείνος τον έλεγχο των ομάδων ανάπτυξης λογισμικού και διαχείρισης των διακομιστών (servers) της πλατφόρμας.

Περισσότεροι από 17 εκατ. χρήστες του Twitter ψήφισαν στο δημοψήφισμα με το 57% να ζητά από τον Μασκ να αποχωρήσει από την διοίκηση της πλατφόρμας. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη παρουσιάσει τους πιθανούς υποψηφίους για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter αλλά με τον Μασκ φυσικά τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ή αναμενόμενο και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει απόφαση και να πει ότι παραμένει επικεφαλής της πλατφόρμας ή να επιλέξει κάποιον επικεφαλής που το όνομα του θα προκαλέσει για διαφόρους λόγους έκπληξη.

Ανάμεσα στα ονόματα που φέρονται ως υποψήφια για την θέση του CEO του Twitter είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα T-Mobile Τζον Λέγκερ και ο ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης του MIT Λεξ Φρίντμαν. Αυτός που σίγουρα ενδιαφέρεται είναι ο διάσημος ράπερ Snoop Dogg που οργάνωσε δική του δημοσκόπηση στο Twitter με το ερώτημα αν οι χρήστες της πλατφόρμας επιθυμούν να αναλάβει αυτός τη διοίκηση της. Περισσότεροι από τρία εκατ. χρήστες ψήφισαν με το 81% να δηλώνουν θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.

λλοι πιθανοί υποψήφιοι είναι η Σέριλ Σάντμπεργκ και ο Μάικ Σρέπφερ πρώην ηγετικά στελέχη του Facebook ενώ ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσι που διατηρεί φιλική σχέση με τον Μασκ και μάλιστα έχει επενδύσει ένα δισ. δολάρια στην πλατφόρμα μετά την εξαγορά του από τον Μασκ έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στη διοίκηση της έχοντας μάλιστα δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα ανταγωνιστική στο Twitter. Τέλος κάποιοι λένε ότι αν αποφασίσει να αποχωρήσει από την καθημερινή τουλάχιστον τριβή με την πλατφόρμα ο Μασκ θα τοποθετήσει ως επικεφαλής κάποιον από τους φίλους και συνεργάτες του που αποτέλεσαν την ομάδα συμβούλων και εργασίας στην εξαγορά του Twitter. Κάποιοι εξ αυτών είναι επενδυτές στη βιομηχανία της τεχνολογίας και έχουν εμπειρία στη διοίκηση εταιρειών του τομέα των social media.

Naftemporiki.gr