Μια πρόσφυγας από τη Γκάνα ονόμασε την κόρη της «Άγκελα Μέρκελ» σε ένδειξη ευγνωμοσύνης

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 19:43
UPD:19:47
REUTERS/AXEL SCHMIDT

Το κοριτσάκι γεννήθηκε σε πόλη της κεντρικής Γερμανίας την 2α Φεβρουαρίου, ωστόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αυτήν την εβδομάδα την είδηση.

A- A A+

Μια πρόσφυγας από την Γκάνα, στην οποία χορηγήθηκε άσυλο στην Γερμανία, ονόμασε τη νεογέννητη κόρη της «Άγκελα Μέρκελ», το όνομα της Γερμανίδας καγκελαρίου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, καθώς της επιτράπηκε να παραμείνει στην χώρα.

Η Οφίλια Άντε, 26 ετών, η οποία γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της Γκάνα, Άκκρα, έδωσε στο παιδί της το όνομα Άγκελα Μέρκελ Άντε, γνωστοποίησε το ληξιαρχείο του Ανόβερου.

Η Ναντίνε Χίζε, εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας του ξενώνα όπου διαμένει η κ. Άντε, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Αφρικανή πρόσφυγας ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς την κ. Μέρκελ, καθώς θεωρεί ότι είναι μια «σπουδαία γυναίκα».

Το κοριτσάκι γεννήθηκε σε πόλη της κεντρικής Γερμανίας την 2α Φεβρουαρίου, ωστόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αυτήν την εβδομάδα την είδηση.

Η Γερμανία ενέκρινε την αίτηση της κ. Άντε για χορήγηση ασύλου νωρίτερα εντός του 2015 και της έδωσε άδεια παραμονής διάρκειας τριών ετών.

Τον Ιούλιο η κ. Μέρκελ είχε έρθει αντιμέτωπη με Παλαιστίνιο κορίτσι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο είχε ευγενικά εξηγήσει στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι υπήρχε ο κίνδυνος η οικογένειά της να απελαθεί πίσω στον Λίβανο έπειτα από παραμονή τεσσάρων ετών στη Γερμανία.

Όταν το παιδί άρχισε να κλαίει η Μέρκελ της χτύπησε ελαφρά την πλάτη για συμπαράσταση, ωστόσο της είπε ότι η Γερμανία δε μπορεί να δέχεται οποιονδήποτε θέλει να μείνει εκεί. Μέχρι σήμερα η οικογένεια δεν έχει απελαθεί.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή