Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε «ναι» με την ψήφο μας

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 00:43
UPD:05:39
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A- A A+

Απόψε είναι μία μαύρη μέρα για τη δημοκρατία, για την Ελλάδα και την Ευρώπη επεσήμανε, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, και έκανε λόγο για «απολυταρχική ενέργεια εκδίκησης».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι το χρέος είναι παράνομο και επαχθές και όπως τόνισε «φτιάχνουμε ένα πιο τερατώδες ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποκαλούσαμε εκτροφείο σκανδάλων».

Όπως σημείωσε, «αν το νομοσχέδιο το έφερνε η προηγούμενη κυβέρνηση θα κατέκρινα μια μια τις διατάξεις. Το φέρνουν όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που πρεσβεύει ότι είναι η λιτότητα είναι λάθος συνταγή».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκβιάστηκαν, ενώ όπως εκτίμησε, αν ο «εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δεν εμποδίζει την επανάληψή του».

Το μνημόνιο έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου και κάλεσε το κοινοβούλιο «να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης». 

«Θέλουν να μας βάλουν να λέμε τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουμε αγωνιστεί» τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν δικαιούνται να εκβιάζουν τον πρωθυπουργό με ολοκαύτωμα που οι ίδιοι έχουν μεθοδεύσει».

«Δεν έχουμε δικαίωμα το "όχι" του λαού να το κάνουμε "ναι" με την ψήφο μας» είπε και εξήγησε ότι το «όχι» του λαού δεν ήταν «όχι» με αστερίσκους και προϋποθέσεις. 

Συνεχίζοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ενώ όπως έιπε, ο λαός μίλησε και είπε ένα μεγάλο «όχι» στα τελεσίγραφα και στα μνημόνιο. «Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία του λαού, καθώς η εξουσία πηγάζει από αυτόν» πρόσθεσε.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός στηρίζει το "όχι"στη σημερινή ψηφοφορία» κατέληξε η πρόεδρος της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή