Υεμένη: Δεκάδες νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 07:16
UPD:08/07/2015 11:41
Reuters/KHALED ABDULLAH

Στα συντρίμμια ενός σπιτιού στη Σαναά αφότου χτυπήθηκε από τις αεροπορικές επιθέσεις του σαουδαραβικού συνασπισμού.

 

A- A A+

Δεκάδες άτομα έχασαν χθες τη ζωή τους σε αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων υπό τον έλεγχο των Χούδι.

Τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να βάλουν τέλος στις αεροπορικές επιθέσεις και τις μάχες, στη διάρκεια των οποίων έχουν σκοτωθεί σχεδόν 3.000 άτομα από τον Μάρτιο, όταν ένας συνασπισμός υπό την Σαουδική Αραβία επενέβη ενάντια στις δυνάμεις Χούδι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, για να επαναφέρει τον εξόριστο πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Σαμπά μετέδωσε ότι 54 άτομα σκοτώθηκαν σε μια σειρά εφόδων στην περιοχή Αμράν, βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά. Από αυτά, περίπου 40 άτομα σκοτώθηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή Κάτω Τζουμπ, στη περιοχή Αγιάλ Γιαζίντ, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά.

EURONEWS

Κατά την ίδια πηγή, αεροπλάνα του σαουδαραβικού συνασπισμού σκότωσαν άλλα 40 άτομα σε επίθεση σε παζάρι ζώων στη κωμόπολη Αλ-Φογιούς, στην νότια Υεμένη.

Ντόπιοι μάρτυρες είπαν επίσης ότι 30 άτομα σκοτώθηκαν σε έφοδο που προφανώς στόχευε ένα σημείο ελέγχου των Χούδι στον κύριο δρόμο μεταξύ των πόλεων Άντεν και Λάι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή