Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα ξημερώματα η απόφαση για δημοψήφισμα

Από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 07:00
UPD:10:26
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παραδίδει την απόφαση για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι θα ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του σύμφωνα με το Σύνταγμα, ιδίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 44 παράγραφος 2 εδάφιο α', αναφορικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του - τα ξημερώματα - με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής του κοινοβουλίου παρέδωσε στον Πρόεδρο την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α' του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε εξάλλου ότι «η αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνη η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας».

Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Έχω την χαρά και την τιμή να σας εγχειρίσω την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που εκδόθηκε στην Μεταπολίτευση για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμη εθνικό θέμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς την Βουλή.

SOOC/NIKOS LIBERTAS

»Είχα την τιμή να είμαι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής που υπέγραψε μια τέτοια απόφαση. Θα έχετε την τιμή και την χαρά να είσαστε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα ενεργοποιηθεί αυτή η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την θεσμική επαγρύπνηση λόγω της ευθύνης και για την θεσμική σας εγρήγορση και εύχομαι όλοι οι πραγματικοί Θεσμοί να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώνουν αυτό που αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της Δημοκρατίας και είναι η λαϊκή κυριαρχία».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή