Μίμης Πλέσσας και Δάκης συναντιούνται, 47 χρόνια μετά

Στη λίμνη Βουλιαγμένης, για δύο συναυλίες
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 14:41
UPD:23/06/2015 11:29
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Σαράντα επτά χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση, το 1968, ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας συναντά ξανά, ζωντανά, επί σκηνής, τον ερμηνευτή Δάκη, και μας μιλούν για τις δύο συναυλίες τους, με τίτλο «Στιγμές», που θα πραγματοποιηθούν στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 10.30 το βράδυ.

Πέρασαν «Τόσα καλοκαίρια» από «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά», που ο Μίμης Πλέσσας εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του στον Δάκη. Τώρα, θα μας ταξιδέψουν μαζί σε αγαπημένες και αξέχαστες μουσικές «Στιγμές», αφού θα ερμηνεύσουν, με τη συμμετοχή της Έλενας Περβαινά, κορυφαία τραγούδια από το άλμπουμ  «Moments», όπως τα «Ποια νύχτα σ’ έκλεψε» και «Ένας ουρανός μ’ αστέρια», «Ποιος το ξέρει», «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου», «Η πρώτη μας νύχτα», «Αστέρι αστεράκι» και πολλές άλλες επιτυχίες, σε διάφορες γλώσσες.

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Δάκης θυμούνται εκείνη την πρώτη τους συνάντηση και μιλούν για αυτήν και για τις δύο μοναδικές μουσικές βραδιές στη μαγευτική λίμνη της Βουλιαγμένης.

Δάκης «…καμάρωνα στην ιδέα ότι τραγουδάω Πλέσσα»

Πώς ξεκίνησε η μουσική σας σχέση, και τι θυμάστε πιο έντονα από τη συνεργασία σας;

Μ. Π.  Στην προσπάθειά μου να δίνω προσωπικό και αλλιώτικο χαρακτήρα σε κάθε συνεργασία, είναι φυσικό να θυμάμαι την κάθε τέτοια προσπάθεια με ευλαβική τρυφερότητα. Η περίπτωση του Δάκη έχει μία μοναδικότητα. Διάλεξα τη φωνή του, για να ξεφύγω από τον πειρασμό να επαναλάβω (σιχαίνομαι τη μανιέρα) τη μεγάλη επιτυχία του “Δρόμου”. Έτσι, γεννήθηκε το “Ωροσκόπιο της αγάπης”. Σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια, νιώθω να δικαιώνομαι για τις παραξενιές μου.

Δ.  Θυμάμαι ότι έπρεπε να πάω σπίτι του για ακρόαση. Αγόρασα, λοιπόν, μια παρτιτούρα για το τραγούδι του, “Θα κλάψω τα τριαντάφυλλα”. Μετά, κρατούσα την παρτιτούρα συνέχεια και καμάρωνα στην ιδέα ότι τραγουδάω Πλέσσα.

EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Από το 1968, στο σήμερα. Γιατί αφήσατε τόσα χρόνια να περάσουν, μέχρι να βρεθείτε ξανά μαζί, επί σκηνής;

Μ. Π.  Ο Δάκης, όπως είναι φυσικό, συνέχισε την καριέρα του σαν ερμηνευτής και, πολλές φορές, παρασύρθηκε από μόδες και εύκολες λύσεις. Η παραγωγή “Στιγμές” της Λουκίλας Καρρέρ μάς έσμιξε μπροστά από τις αιώνιες αλήθειες, που κρύβει η αληθινή δημιουργία. Ανυπομονούμε και οι δύο για αυτήν τη συνάντηση.  Άλλωστε, μας πήρε 47 χρόνια να συναντηθούμε ξανά, επί σκηνής. Και ετοιμαζόμαστε και οι δύο για μοναδικές «στιγμές»!

Δ.  Λόγω συγκυριών, έτυχε. Παρόλα αυτά, πριν δυο χρόνια, η Λουκίλα Καρρέρ, η σύζυγός του, είχε την ιδέα να κάνουμε έναν δίσκο με τα βραβευμένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, σε επτά διαφορετικές γλώσσες και με τίτλο «Moments».

Μίμης Πλέσσας «…νιώθω να δικαιώνομαι για τις παραξενιές μου».

Ποιες «στιγμές» σας θα απολαύσει το κοινό σε αυτή την καλοκαιρινή σας συνάντηση;

Μ. Π.  Φυσικά, αυτές που αξίζει να θυμόμαστε. «Στιγμές» που γέννησαν τη συνεργασία μας, «Στιγμές» από τη δική μου καριέρα, αλλά και «Στιγμές» σε επτά γλώσσες. Ο αγαπημένος μου Δάκης θα ερμηνεύσει, από το άλμπουμ «Moments», τραγούδια, στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, βραζιλιάνικα, ακόμα και αραβικά!

Δ.  Τα αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια του Μίμη που με κράτησαν τόσα χρόνια, αλλά και μεγάλες του επιτυχίες που έχουν πει άλλοι καλλιτέχνες και θα ερμηνεύσω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο.

Συντελεστές
Μίμης Πλέσσας: πιάνο, Πάνος Δέρβος: πλήκτρα, Δάκης: ερμηνεία
Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα: επιμέλεια προγράμματος.

EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πληροφορίες
Λίμνη Βουλιαγμένης: Βουλιαγμένη Αττικής, τηλ.: 210 8962237, 210 8962239. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15, 10 ευρώ. Κρατήσεις: ταμεία Λίμνης Βουλιαγμένης, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt, τηλεφωνικά: 210 9213310, ηλεκτρονικά: viva.gr και halfnote.gr.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή