Φιλοτελική έκθεση «Πειραιάς - Θάλασσα - Ναυτιλία»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας
Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 22:07
UPD:22:08

Στη διάρκεια των εγκαινίων τα ΕΛΤΑ θα παρουσιάσουν επίσημα την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας - Πειραιάς 2015.

A- A A+

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία(ΕΛΤΑ) και η Φιλοτελική Εταιρεία Πειραιά συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας - Πειραιάς 2015 και συνδιοργανώνουν την φιλοτελική έκθεση «Πειραιάς - Θάλασσα -  Ναυτιλία».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, ιστορικό κτήριο του παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά, από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Μαΐου και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό καθημερινά από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 20.00.
Στην φιλοτελική έκθεση «Πειραιάς - Θάλασσα  -  Ναυτιλία» θα εκτεθεί σπάνιο φιλοτελικό υλικό, επιστολικά δελτάρια εποχής, κάρτες, φάκελοι, γραμματόσημα, ναυτιλιακές σφραγίδες, η βραβευμένη συλλογή με τίτλο «Η Ελλάδα των νησιών και των πέντε θαλασσών», αλλά και ένα μέρος της συλλογής του σπουδαίου συλλέκτη Ιάκωβου Βαγιάκη.

Την έκθεση συμπληρώνουν σπάνιες φωτογραφίες από το ιστορικό αρχείο του ΟΛΠ που καταγράφουν την ιστορική εξέλιξη του λιμένα του Πειραιά από τον 19ο αιώνα ως το 1985, μοναδικά έγγραφα ντοκουμέντα από τις δραστηριότητες του λιμανιού από το 1920 έως και μετά τον πόλεμο, γκραβούρες και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το ιστορικό αρχείο του δήμου Πειραιά που καταγράφουν με μοναδικό τρόπο την εξέλιξη του Πειραιά σε πόλη ναυτοσύνης.

Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει για πρώτη φορά τα κάδρα με φωτογραφίες από την εξέλιξη του λιμανιού, που κοσμούν την αίθουσα συσκέψεων του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου και ώρα 20.00, παρουσία της δημοτικής αρχής του δήμου Πειραιά και των διοικήσεων του ΟΛΠ και των ΕΛΤΑ.
Στα εγκαίνια θα γίνει η πρώτη προβολή ενός σπάνιου κινηματογραφικού φιλμ που αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο της ζωής του λιμανιού του Πειραιά της περιόδου 1928 - 1931.

Επίσης, στη διάρκεια των εγκαινίων τα ΕΛΤΑ θα παρουσιάσουν επίσημα την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας - Πειραιάς 2015.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή