Την επιστροφή τους στο ΥΠΟΙΚ γιορτάζουν οι καθαρίστριες

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 14:32
UPD:15:02
SOOC/Nikos Libertas

Σύσσωμες οι καθαρίστριες ανέφεραν ότι τις χαροποιεί το γεγονός ότι θα αποτελούν πλέον έναν σύμβολο αγώνα για όλους τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο.

A- A A+

Την επαναπρόσληψή τους γιορτάζουν οι καθαρίστριες από το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έστησαν ένα μικρό πάρτι, στο οποίο βρέθηκαν και υπουργοί της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία έφτασε στο υπουργείο με δύο κουτιά γλυκά, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στις δηλώσεις τους τα μέλη της κυβέρνησης και η κ. Δούρου εξέφρασαν τη χαρά τους για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, ενώ ο κ. Βούτσης και η κ. Δούρου επισήμαναν ότι η δικαίωση του αγώνα τους είναι μήνυμα προς όλους εν μέσω διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους, για μια «έντιμη και συνεπή συμφωνία, σύμφωνη με τη λαϊκή βούληση και ανοχή» όπως τόνισε ο κ. Βούτσης.

Στο ΑΜΠΕ μίλησαν καθαρίστριες, οι οποίες αισθάνονται δικαιωμένες για έναν αγώνα σχεδόν δύο ετών.

EUROKINISSI - TV
Την επιστροφή τους στο ΥΠΟΙΚ γιορτάζουν οι καθαρίστριες

«Μετά από αγώνα δύο χρόνων δικαιωθήκαμε, η αδικία πήρε τέλος, αλλά δεν εφησυχάζουμε αν δεν δικαιωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος που έμεινε χωρίς δουλειά» είπε η Σοφία Τσαγκαροπούλου.

Η Μαρία Δημόκα μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ίδια και η οικογένεια της όλο αυτό το διάστημα και για φόβο λόγω της μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων που δικαίωναν τον αγώνα τους. «Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ, αλλά ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν τον αγώνα μας και συνέβαλαν στη δικαίωση μας» ανέφερε.

«22 μήνες αγώνα με πείσμα, σήμερα νιώθουμε ότι δικαιωθήκαμε, ότι δεν πήγε χαμένος ο αγώνας μας, σίγουρα όμως θα νιώθουμε καλύτερα όταν όλοι οι άνεργοι που είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο θα μπορέσουν να βρουν και αυτοί δικαίωση» πρόσθεσε η Ευαγγελία Αλεξάκη, μέλος της συντονιστικής των εργαζομένων καθαριστριών.

Σύσσωμες οι καθαρίστριες ανέφεραν ότι τις χαροποιεί το γεγονός ότι θα αποτελούν πλέον έναν σύμβολο αγώνα για όλους τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή