ΔΕΗ: Να επωμιστούν όλοι τις συνέπειες της κρίσης

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 19:01
UPD:19:03
MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι στόχος της είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

A- A A+

Για σημαντικά κέρδη που αποκόμισαν τα τελευταία χρόνια ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας και ορισμένοι προμηθευτές, εκμεταλλευόμενοι τις στρεβλώσεις της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κάνει λόγο η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στο διάστημα αυτό οι καταναλωτές επιβαρύνθηκαν από αυξήσεις στα τιμολόγια, από τις οποίες δεν επωφελήθηκε η ΔΕΗ και οι μισθοί των εργαζομένων στην επιχείρηση μειώθηκαν σωρευτικά κατά 2,8 δισ. ευρώ.

«Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ θεωρεί ότι τις συνέπειες της κρίσης και ειδικότερα τις επιπτώσεις από τις επιλογές του παρελθόντος στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας επιβάλλεται να τις επωμιστούν όλες οι πλευρές», τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, με αφορμή πρόσφατη απόφαση της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος, του ομίλου Μυτιληναίου.

Με την ανακοίνωση, η ΔΕΗ υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε, ενώ απορρίπτει ως αβάσιμες ερμηνείες «με τις οποίες επιχειρείται να συνδεθεί η εν λόγω απόφαση με το κόστος και την τιμολόγηση τόσο της ΑτΕ όσο και των άλλων καταναλωτών Υψηλής Τάσης».

Επιρρίπτει δε έμμεσα ευθύνες στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, επισημαίνοντας ότι «σε ό,τι αφορά σε αυτήν καθαυτή την απόφαση, αλλά και τη στάση της Πολιτείας σχετικά με την υπόθεση, όπως εκφράστηκε από τον προηγούμενο γ.γ. του ΥΠΕΚΑ, προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά, που πρέπει να απαντηθούν».

Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει τέλος ότι στόχος της είναι η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και, για το σκοπό αυτό, θα προβεί σε ολοκληρωμένη μελέτη «για τον εντοπισμό και εξάλειψη των παραγόντων που συντελούν στην αύξηση του κόστους αυτού, η οποία θα εμπεριέχει προτάσεις με άμεσα και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή