Γ. Μπουτάρης: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους μετανάστες

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 21:18
UPD:21:21
EUROKINISSI/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

«Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα και γλώσσα, στη χώρα μας κινδυνεύουν ακόμη να απελαθούν! Ελπίζουμε πως τα πράγματα θα βελτιωθούν σύντομα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ζήτημα είναι στη σωστή κατεύθυνση εκτίμησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε ομιλία του σε συνέδριο, με θέμα: «Τα σύνορα της Ευρώπης. Η πολιτική που χρειαζόμαστε για τους πρόσφυγες», στην πόλη Μπίμπεραχ της Γερμανία .

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα τα πράγματα για τους μετανάστες θα βελτιωθούν στην Ελλάδα, ωστόσο όπως τόνισε μέχρι στιγμής η χώρα μας αδυνατεί να δώσει λύση σε βασικά προβλήματα ενσωμάτωσης ακόμη και σε δεύτερης γενιάς μετανάστες.

«Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα και γλώσσα, στη χώρα μας κινδυνεύουν ακόμη να απελαθούν! Ελπίζουμε πως τα πράγματα θα βελτιωθούν σύντομα» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνοντας και πάλι αναφορά στις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 «Θεωρώ ότι πρέπει να καταργηθούν γρήγορα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία κρατούνται χωρίς ουσιαστική κατηγορία, αλλά μόνο για διοικητικό παράπτωμα, χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Αυτό συμβαίνει συχνά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, ίσως όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου στοιβάζονται χιλιάδες ψυχές» τόνισε ο κ. Μπουτάρης στην ομιλία του. Επίσης δήλωσε περήφανος γιατί, όπως είπε, η Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος δήμος στην Βόρεια Ελλάδα και ο δεύτερος σε όλη την Ελλάδα που με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων έφτιαξε μια δομή φιλοξενίας για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

«Χρειάζεται πιο συστηματική προσπάθεια, γιατί το ζήτημα είναι μεγάλο και δυσεπίλυτο, αλλά τουλάχιστον η αρχή έχει ήδη γίνει στην πόλη μας» είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή