Καθησυχαστικός ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους μισθούς στο Δημόσιο

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 11:11
UPD:12:45
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ό,τι αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά και τις παράνομες μονιμοποιήσεις, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε πως ο έλεγχος θα συνεχιστεί και το 2015 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση όσους απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά, επειδή όταν έγινε το ενιαίο μισθολόγιο δεν προσαρμόστηκαν οι μισθοί τους», ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Σκάι.

Μία ημέρα μετά τις αιχμές που άφησε εναντίον του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το περιεχόμενο του σχεδίου για το νέο μισθολόγιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το μισθολόγιο στο Δημόσιο είναι εξαιρετικά συμπιεσμένο. Όπως είπε «μπαίνουν οι υπάλληλοι με υψηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και βγαίνουν με χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα» και αυτό είναι κάτι που «πρέπει να συζητήσουμε νηφάλια».

Επανέλαβε ακόμη ότι πρέπει να υπάρχει ένας καινούργιος εισαγωγικός μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους και μόνο για μια διετή δοκιμαστική περίοδο, που προβλέπεται και σήμερα από τον υπαλληλικό κώδικα, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη.

Σε ό,τι αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά και τις παράνομες μονιμοποιήσεις, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε πως ο έλεγχος θα συνεχιστεί και το 2015.

Ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε και στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθεί να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα: «Αν η προσπάθεια που καταβάλει για δραστική μείωση του χρέους αποτύχει τι θα έκανε σε αυτή την περίπτωση και πως θα χρηματοδοτείτο η χώρα; Ή θα χρειαζόταν να επιστρέψει ικέτης στην τρόικα ή θα επέστρεφε στη δραχμή για να χρηματοδοτήσει – πληθωριστικά – τα ελλείμματα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο κ. Λαφαζάνης είναι πολύ ειλικρινής στις θέσεις του ενώ ο κ. Τσίπρας δεν είναι». «Ερωτάται συχνά αν το ευρώ είναι φετίχ, πρέπει να απαντήσει αν ο κ. Λαφαζάνης είναι φετίχ», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή