Μαθητές στο Μαυροβούνιο ήρθαν στα χέρια για το ματς Σερβία - Αλβανία

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 10:00
UPD:10:03
REUTERS/MARKO DJURICA

Ο παίκτης της εθνικής Σερβίας Στέφαν Μίτροβιτς αρπάζει μια σημαία που απεικονίζει λεγόμενη «μεγάλη Αλβανία», μια περιοχή που καλύπτει όλα τα μέρη των Βαλκανίων, όπου ζουν εθνοτικές ομάδες Αλβανών, η οποία πετούσε πάνω από το γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία για τον 9ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι.

A- A A+

Στα χέρια ήρθαν μαθητές σε γυμνάσιο της πόλης Τούζι του Μαυροβουνίου -κοντά στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα- με αφορμή τον αγώνα ποδοσφαίρου Σερβία - Αλβανία για τα προκριματικά του Εuro 2016, που διεκόπη λόγω επεισοδίων.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, στο επεισόδιο ενεπλάκησαν Αλβανοί και μη Αλβανοί μαθητές, εκ των οποίων τέσσερις τραυματίστηκαν και στον έναν χρειάστηκε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Πολίτες αλβανικής καταγωγής βγήκαν στους δρόμους στις πόλεις Ούλτσινι, Πλαβ και Τούζι του Μαυροβουνίου το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να πανηγυρίσουν για τα όσα διαδραματίστηκαν εντός γηπέδου στο Βελιγράδι, ύστερα από την εμφάνιση ιπταμένου αντικειμένου με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στον αγωνιστικό χώρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή