Θεσσαλονίκη: Κόντρα Χρυσής Αυγής-αντιφασιστικών οργανώσεων πριν την ορκωμοσία

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 10:13
UPD:12:01
FOSPHOTOS/Giannis Papanikos

Τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων είχαν απλώσει τρία πανό, τα οποία υπογράφουν η ΚΕΕΡΦΑ, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

A- A A+

Αντιπαράθεση με συνθήματα και ύβρεις ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων σημειώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας.
  
Τους δύο εξώστες της αίθουσας έχουν καταλάβει, τα μέλη της Χρυσής Αυγής από τη μια και οι αντιφασίστες από την άλλη, και φωνάζουν συνθήματα η μία πλευρά εναντίον της άλλης.
  

TVSELEO
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναζαν συνθήματα όπως «όχι φυλακές για τους εθνικιστές», με τα μέλη των αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών οργανώσεων να ανταπαντούν μέσω του «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».
  
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων είχαν απλώσει τρία απλώσει τρία πανό, τα οποία υπογράφουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
  
FOSPHOTOS/GIANNIS PAPANIKOS
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Η ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα εν αναμονή της έναρξης της τελετής ορκωμοσίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή