Νικαράγουα: Εντός του 2014 η κατασκευή του καναλιού που θα συνδέει Ατλαντικό και Ειρηνικό

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 10:32
UPD:10:52
SHUTTERSTOCK

Η διώρυγα θα περνάει από τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Λατινική Αμερική, τη λίμνη Κοσίμπολκα.

A- A A+

Εντός του 2014 θα αρχίσει η κατασκευή καναλιού που θα συνδέει τον Ατλαντικό ωκεανό με τον Ειρηνικό δια μέσου της Νικαράγουας.

Η διώρυγα θα περνάει από τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Λατινική Αμερική, τη λίμνη Κοσίμπολκα, η οποία είναι και η κύρια πηγή γλυκού νερού της χώρας.

Στο έδαφος της Νικαράγουας από τα ανατολικά προς τα δυτικά η διώρυγα θα έχει συνολικό μήκος 278 χιλιόμετρα συμπεριλαμβανομένων και των 105 χιλιομέτρων στη λίμνη Κοσίμπολκα.

Το κανάλι θα ξεκινά στις εκβολές του ποταμού Μπρίτο, στην ακτή του Ειρηνικού, θα περνά από τη λίμνη Κοσίμπολκα και από τους παραποτάμους της και θα οδηγεί στην Καραϊβική Θάλασσα, σε μια κατασκευή που επιλέχτηκε καθώς θεωρείται η πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Υπεύθυνη για την κατασκευή του έργου είναι μία κινεζική εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία ανέλαβε το έργο το 2013 από την κυβέρνηση της Νικαράγουας.

Η κατασκευή της διώρυγας που θεωρείται εναλλακτική λύση για τη διώρυγα του Παναμά, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 40 δις. δολάρια και να αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, όπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή