Κανονικά λειτουργεί το ΕΜΠ

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 23:37
UPD:23:57
ntua.gr
A- A A+

Στην απόφαση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο προχώρησαν αργά την Τετάρτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με αποτέλεσμα το ίδρυμα να επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας του.

Στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας του επανέρχεται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

«Από σήμερα 2.7.2014 ώρα 17:00 η Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου λειτουργεί απρόσκοπτα. Από αύριο 3.7.2014 συνεχίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία στις Σχολές του Ιδρύματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε ότι το εξάμηνο θα λήξει κανονικά την 1η Αυγούστου, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους φοιτητές επί πτυχίω ώστε να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις εξετάσεις στα μαθήματα που τους έχουν απομείνει.

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ εξέφρασε παράλληλα τη στήριξή της στους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιδρούν στη λύση που προκρίνεται από την κυβέρνηση για τους συναδέλφους τους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά το άνοιγμα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, διαπιστώθηκαν καταστροφές στο κτήριο του τομέα Γεωτεχνικών που ανήκει στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Ο απολογισμός των καταστροφών ήταν δεκάδες σπασμένες πόρτες, καρέκλες και τζαμαρίες, καταστροφές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ζημιές στον εξοπλισμό των γραφείων.

Χαιρετίζει το ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ιδιαίτερα θετικό γεγονός, την απόφαση να επαναλειτουργήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Το ΠΑΣΟΚ εξαίρει τους «υπεύθυνους χειρισμούς και τις εκκλήσεις του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου» αλλά και χαρακτηρίζει  ιδιαίτερα θετικό γεγονός την απόφαση της Συγκλήτου με την οποία εκτονώνεται η κρίση μετά από τρεις εβδομάδες.

«Το Πολυτεχνείο ανοίγει, το εξάμηνο δεν χάνεται και τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει διάλογος και συνεννόηση τα προβλήματα αντιμετωπίζονται.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή