Πέθανε η δημοσιογράφος Ελένη Καραπαναγιώτη

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 14:14
UPD:14:16

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής η δημοσιογράφος Ελένη Καραπαναγιώτη, σε ηλικία 74 ετών.

Η Ελένη Καραπαναγιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και έπειτα από τις γυμνασιακές της σπουδές στο Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, μετέβη στην Γενεύη όπου σπούδασε Αρχαιολογία και Κλασική Φιλολογία.

Από το 1964 άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ως συντάκτρια αρχαιολογικού και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Από το 1984 εργάστηκε για τον τουριστικό οδηγό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ», που εξέδιδε ο Δημοσιογραφικός Οδηγός Λαμπράκη, του οποίου διετέλεσε διευθύντρια και από τη θέση αυτή συνέβαλε στην ανάδειξή του στην ηγετική θέση που κατείχε στο είδος του.

Η Ελένη Καραπαναγιώτη ήταν κόρη του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, εγγονού του μεγάλου επτανήσιου ποιητή. Υπήρξε σύζυγος του επί χρόνια διευθυντή των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», αείμνηστου Λέοντα Καραπαναγιώτη, με τον οποίον απέκτησαν δύο κόρες, τη Ναταλία και την Τατιάνα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά «την εκλεκτή συνάδελφο και συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους της για τη μεγάλη απώλεια».

Η Ελένη Καραπαναγιώτη αφήνει πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό, δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης στους οικείους της. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή