Ρέντσι: Κανένας υποψήφιος για την Κομισιόν δεν έχει σαφή πλειοψηφία

«Ούτε ο Γιούνκερ»
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 19:28
UPD:19:32
REUTERS/REMO CASILLI

«Το βασικό θέμα είναι να έχουμε υποψηφίους που θα μπορούν να αντιπροσωπεύσουν το κοινό μας πεπρωμένο με ισχύ και αποφασιστικότητα» επισήμανε ο κ. Ρέντσι (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Δεν έχει υπάρξει σαφής πλειοψηφία υπέρ του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ή κάποιου άλλου για την θέση του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκτίμησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Μετά τις συνομιλίες που διεξήγαγε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G7, στις Βρυξέλλες, ο κ. Ρέντσι δήλωσε ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι να καθοριστούν οι προτεραιότητες της νέας επιτροπής και έπεται το να αποφασιστεί ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος που θα τεθεί επικεφαλής του θεσμού.

«Κανένας υποψήφιος δεν έχει συγκεντρώσει μια σαφή πλειοψηφία και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, επομένως πρέπει να καταλήξουμε σε αμοιβαία κατανόηση», υποστήριξε.

Καμία χώρα δε μπορεί να αποφασίσει για το θέμα μονομερώς, προσέθεσε ο κ. Ρέντσι.

«Δεν είναι η ώρα και το μέρος για υπαγορεύσεις ή βέτο», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Το βασικό θέμα είναι να έχουμε υποψηφίους που θα μπορούν να αντιπροσωπεύσουν το κοινό μας πεπρωμένο με ισχύ και αποφασιστικότητα» επισήμανε ο κ. Ρέντσι, ενώ προσέθεσε ότι η Ιταλία «δεν έχει (να προτείνει) ένα όνομα ή κάποιον Ιταλό υποψήφιο».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή