Πυρά Δ. Κουτσούμπα κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 20:21
UPD:20:38
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κάλεσε σε ενιαία και συνολική καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

A- A A+

Πυρά τόσο κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο τονίζοντας πως «με το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στο πραγματικό, το ουσιαστικό δίλημμα που είναι: υποταγή ή χειραφέτηση του λαού μας από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων».

Όπως είπε, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Πεδίον του Άρεως, αυτό το δίλημμα αφορά και την επιλογή στις κάλπες των δήμων και των περιφερειών και στις κάλπες της άλλης Κυριακής για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «τα συνθήματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι, από τη μια μεριά με τα "σταθερά βήματα μπροστά" και τις ψεύτικες προσδοκίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη, τις παλινωδίες, τον καιροσκοπισμό την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο λαό, με το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκβιασμοί, ψευτοδιλήμματα, αυταπάτες, με μοναδικό στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συγκατάθεση και ανοχή, για να συνεχίσουν όλοι τους είτε παρέα, είτε ο καθένας από τη θέση του, το αντιλαϊκό έργο που έχει τη σφραγίδα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, των μονοπωλίων και μέσα στις περιφέρειες και μέσα στους δήμους και στη Βουλή και την Ευρωβουλή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

Κόσμος συμμετέχει στην Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κάλεσε σε ενιαία και συνολική καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, όπως είπε, στις ευρωεκλογές αλλά και στα πρόσωπα των υποψηφίων τους για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές «είτε έχουν το «επίσημο» χρίσμα των κομμάτων τους, είτε εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι», και «υπερκομματικοί».

Όπως είπε, τα στελέχη των κομμάτων αυτών κρύβουν ότι οι μεγάλες διοικητικές μονάδες, περιφέρειες και δήμοι - που πλέον μπορούν να συγκεντρώνουν περισσότερες αρμοδιότητες αλλά και να διαχειρίζονται μεγαλύτερους πόρους- μοναδικό στόχο έχουν να κάνουν πιο ευνοϊκές τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας λίγων μονοπωλιακών ομίλων.

Τόνισε ότι «καμιά «πολιτική συνοχής» της ΕΕ, δεν μπορεί να περιορίσει και πολύ περισσότερο να εξαλείψει την ανισόμετρη ανάπτυξη όχι μόνο ανάμεσα στα κράτη- μέλη της ΕΕ αλλά και ανάμεσα στις διάφορες περιοχές της ίδιας της χώρας-μέλους, όπως είναι η Ελλάδα, γιατί είναι σύμφυτη αυτή η ανισομετρία με τον χαρακτήρα μιας τέτοιας συμμαχίας καπιταλιστικών κρατών, όπως η ΕΕ».

«Τα κόμματα που προσκυνούν την ΕΕ, κρύβουν ότι τα ΕΣΠΑ που κατευθύνονται στις περιφέρειες και στους δήμους χρηματοδοτούν δράσεις που προωθούν τη στρατηγική της ΕΕ, κρύβουν ότι το μεγαλύτερο τμήμα των κονδυλίων αυτών επιστρέφει άμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ, κρύβουν ότι οι πόροι αυτοί κατευθύνονται σε έργα που επιταχύνουν τις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για μεγαλύτερη κερδοφορία ενώ εντείνουν την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις έξοδο της χώρας της αγορές, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν λέει την αλήθεια, όταν ισχυρίζεται ότι η χώρα φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση, γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια, αν έχουν ψηλό ή χαμηλό χρέος, αν δανείζονται με 2 ή με 6%.»

Υποστήριξε ακόμη ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν λέει αλήθεια, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα». «Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν ισχυρίζεται ότι μια δική του κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με "κοινωνική δικαιοσύνη", λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας έστρεψε τα βέλη του και στο Ποτάμι. Όπως είπε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσονται στους δύο πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος που στην προσπάθειά του για σταθερές κυβερνήσεις «σπρώχνει για την δημιουργία «ενδιάμεσων, πρόθυμων, διαθέσιμων που μπορούν να βάλουν ένα χεράκι και να κολλήσουν πότε στα «αριστερά», πότε στα «δεξιά» σίγουρα όμως στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα».

«Στην Ελλάδα με "ελιές" δίπλα σε "ποτάμια" κάποιοι μπορεί να επενδύουν στον αγροτουρισμό, αλλά στην πολιτική με "ελιές" και "ποτάμια" στήνουν πολλές μικρές παγίδες δίπλα στις μεγαλύτερες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «ΠΑΣΟΚοποιείται μέρα με τη μέρα, επιδιώκοντας να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο δικομματικό παιχνίδι, ούτε καν όμως του ΠΑΣΟΚ έστω της δεκαετίας του '80, αλλά του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου που μπροστά στο στόχο της ΟΝΕ, του ευρώ, της συμμαχίας με τους αμερικάνους και ευρωπαίους εταίρους, πέταγε όλες τις φιλολαϊκές μάσκες».

Ανέφερε μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρός του συχνάζουν σε διάφορα σαλόνια υπερατλαντικά, αμερικάνικα και ευρωπαϊκά, υποστήριζοντας ακόμη ότι οι βιομήχανοι και ο ΣΕΒ τον κανακεύουν.

Σημείωσε επίσης ότι ο προκάτοχος του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝασπισμός ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, «το Μνημόνιο των Μνημονίων», τόνισε ότι «αποτέλεσμα και της δικής του ψήφου είναι όσα περνάμε σήμερα» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά αλλιώς στην Βουλή και στα προεκλογικά μπαλκόνια για να δημιουργήσει εντυπώσεις περί ριζικών διαφορών με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αλλιώς στα διεθνή φόρα που δίνει εξετάσεις στα μονοπώλια και φαίνεται να παίρνει «καλό» βαθμό.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καλλιεργεί μεθοδικά την υποστολή των αγώνων της εργατικής τάξης, προτείνει «εργασιακή ειρήνη». Στην πράξη γίνεται νεκροθάφτης των τελευταίων κατακτήσεων που έχουν απομείνει».

Καταλήγοντας, κάλεσε «τους αγωνιστές και ριζοσπάστες», όσους νιώθουν ότι παρασύρθηκαν και όσους εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ πριν δύο χρόνια να δουν χωρίς συναισθηματισμούς και ψεύτικες ελπίδες την αλήθεια και να συμπορευτούν σε αυτή τη μάχη με το ΚΚΕ.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που λείπει σήμερα: Μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ» σημείωσε και, ζητώντας την ισχυροποίηση του κόμματος και τις δύο Κυριακές, πρόσθεσε: 

«Το ΚΚΕ "θα δώσει το παρών του", με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή