Φ. Κουβέλης: Βαθιές πολιτικές διαφορές με την κυβέρνηση

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 16:21
UPD:16:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Στο Ηράκλειο βρέθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης (κέντρο), ο οποίος επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών» στο κέντρο του Ηρακλείου όπου και είχε συνάντηση με τον επικεφαλή της παράταξης Βασίλη Λαμπρινό (αριστερά).

A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει προοδευτική κεντροαριστερά, αλλά και την απόφασή του να αναλάβει, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, πρωτοβουλία για την ανασυγκρότησή της, τόνισε από το Ηράκλειο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πόλη.

«Κάποιοι τηρούν στοιχεία εμφυλίου πολέμου», είπε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «κεντροαριστερά στα μέτρα του». Σημειώνοντας, πάντως, πως «δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε ότι η διαφωνία του είναι πολιτική και αφορά την πρόσδεση της ηγεσίας τού κόμματος σε συντηρητικές πολιτικές, ενώ τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί «υπάρχουν βαθιές πολιτικές διαφορές».

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης εκτιμά πως η χώρα «εισέρχεται στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας», σημειώνοντας ότι αυτές μπορούν να προωθηθούν μόνο με προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις υλοποίησης του, και ανέφερε ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός», και «διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε θα διεκδικήσουμε», ενώ άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι «μας χωρίζουν διαφορές».

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές είπε ότι θα πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες ανεξάρτητους συνδυασμούς και επικεφαλής άξιους και διαφανείς. Για τις περιφερειακές εκλογές ζήτησε να στηριχθούν οι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ, ενώ για τις ευρωεκλογές είπε ότι η ψήφος θα πρέπει να στείλει δημοκρατικό μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας και πως οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν δύναμη και ψήφο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή