Σε ακόμη πέντε συνθήκες του ΟΗΕ εντάχθηκε η Παλαιστίνη

Σάββατο, 03 Μαΐου 2014 00:26
UPD:00:28
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, από τις 7 Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή η ένταξη της Παλαιστίνης και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις (CRC-OPAC).

A- A A+

Η Παλαιστίνη εντάχθηκε σήμερα σε πέντε συνθήκες των Ηνωμένων Εθνών που αφορούν τα δικαιώματα του ανθρώπου, μεταξύ των οποίων στη Σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και στη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Πρόκειται για τις Συμβάσεις κατά των βασανιστηρίων (CAT), για την εξάλειψη των ρατσιστικών διακρίσεων (CERD), για κάθε μορφή διακρίσεων σε βάρος των γυναικών (CEDAW), για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία (CRPD) και για τα δικαιώματα των παιδιών (CRC), διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, από τις 7 Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή η ένταξη της Παλαιστίνης και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις (CRC-OPAC), ενώ από τις 2 Ιουλίου η Παλαιστίνη θα ενταχθεί επίσης στα Πρωτόκολλα για τα πολιτικά και πολιτειακά δικαιώματα καθώς και για τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα του ανθρώπου.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή