Δ. Κουτσούμπας: Μόνη λύση η μονομερής διαγραφή του χρέους

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 11:32
UPD:15:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ επεφύλαξε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ταυτίζοντάς τον με τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι η υφιστάμενη αντιλαϊκή πολιτική «η λογική, να φύγουν αυτοί για να έρθουν οι επόμενοι, δοκιμάστηκε πολλές φορές, δεκαετίες τώρα, με τα ίδια αντιλαϊκά αποτελέσματα».

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, υποστήριξε ότι «όποια κυβέρνηση σήμερα ή αύριο, που αναγνωρίζει το χρέος και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, δε μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτε περισσότερο από νέους όρους σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμα «η μοναδική λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός. Αυτό μπορεί να το επιβάλλει –και όχι να το διαπραγματευτεί– μια κυβέρνηση, έξω από τα δεσμά της ΕΕ, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια και το λαό πραγματικά στην εξουσία».

Ευρωεκλογές

Ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, εκτίμησε ότι «το πιο πιθανό είναι να επιταχύνει την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και με τα κόμματα που ήδη «προβάρονται», όπως οι «Ελιές» και τα «Ποτάμια» ή άλλα που μπορεί να προκύψουν μετεκλογικά».

«Ποτάμι»

Σχολιάζοντας τη δημιουργία της κίνησης «Ποτάμι» ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε ότι το αντιμετωπίζει «όπως ακριβώς, αυτοπροσδιορίζεται. Ως «τσόντα» σε μια οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση των βασικών αστικών κομμάτων, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος του αστικού πολιτικού συστήματος, για όσο γίνεται πιο διευρυμένα κυβερνητικά σχήματα, που θα συνεχίζουν, χωρίς παρεκκλίσεις, την ίδια αντιλαϊκή ρότα».

Στήριξη

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο στο β’ γύρο να στηρίξει το ΚΚΕ υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ο Αλ.Τσίπρας δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει υποψηφίους του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι «όπου όλοι οι άλλοι μαζί με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν σε ένα συνδυασμό ενάντια στο ΚΚΕ πριν 4 χρόνια. Η επιλογή του ΚΚΕ τα τελευταία 20 χρόνια έχει επιβεβαιωθεί. Για φανταστείτε να είχαμε ψηφίσει τον Καμίνη στην Αθήνα ή τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη που, ως «αριστεροί» τότε, ακολούθησαν κατά γράμμα την ίδια αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική των «δεξιών» συναδέλφων τους…»

Χρυσή Αυγή

Σχετικά με την εκκρεμότητα της άρσης ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών από την Ολομέλεια της Βουλής, ο ίδιος ανέφερε ότι «η αντιμετώπιση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης της ΧΑ σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εντάσσεται σε προεκλογικές σκοπιμότητες των κομμάτων».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή