Άρειος Πάγος: Νόμιμη η βιντεοσκόπηση για τον Χ. Τομπούλογλου

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 18:47
UPD:18:49
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Απέρριψε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Χάρης Τομπούλογλου κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που είχε κρίνει νόμιμη την παρακολούθηση με κάμερες .

Ο πρώην διοικητής του Παίδων είχε προσβάλει ως μη νόμιμη τη διαδικασία παρακολούθησης με κάμερες , γιατί όπως υποστήριξε, έγινε με αίτημα από το τμήμα εκβίασης της ΕΛΑΣ και με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών   Αθηνών, ενώ κατά το νόμο 2713/99  τη σχετική  αρμοδιότητα έρευνας έχει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ και αποφαίνεται ο Εισαγγελέας Εφετών.

Το  Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του, αλλά μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών, το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι η παρακολούθηση ήταν νόμιμη.

Ο Χάρης Τομπούλογλου υπέβαλε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, όπου και επικυρώθηκε τελεσίδικα η απόφαση περί νομιμότητας της παρακολούθησης, κρίνοντας ότι το Συμβούλιο Εφετών ερμήνευσε σωστά τους Νόμους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Τομπούλογλου κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να εισπράττει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή