Κίνα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ

Εν μέσω έντασης στην Άπω Ανατολή
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 12:14
UPD:12:30
SOHU

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος μπορεί να διανύσει 8.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

A- A A+

Φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με δυνατότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή και με βεληνεκές αρκετά μεγάλο για να πλήξει τις ΗΠΑ, δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον κινεζικό στρατό, σε μια περίοδο όπου υφίστανται έντονες διενέξεις ανάμεσα στο Πεκίνο και τη γειτονική του Ιαπωνία, σύμμαχο της Ουάσιγκτον.

Οι εικόνες, στις οποίες εικονίζονται κινέζοι στρατιωτικοί να πραγματοποιούν δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου Ντονγκφένγκ-31, δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη στο Διαδίκτυο από τον ιστότοπο της Ημερησίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας τέτοιος πύραυλος, εξοπλισμένος με πυρηνική κεφαλή, μπορεί να διανύσει 8.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σε άλλες φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τον ενημερωτικό ιστότοπο Sohu.com, εικονίζονται στρατιώτες που φορούν μάσκες και στολές προστασίας, υποδηλώνοντας ότι κατά την επιχείρηση έγινε προσομοίωση εκτόξευσης πυραύλου ο οποίος φέρει πυρηνική κεφαλή.

Οι τελευταίες εικόνες αποδίδονται από τον Sohu.com στην «Ημερησία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού», αλλά δεν ήταν διαθέσιμες την Πέμπτη στον ιστότοπο της στρατιωτικής εφημερίδας.

Η δημοσίευση γίνεται με υπόβαθρο τις σοβαρές εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία, οι οποίες έχουν ενισχυθεί εξαιτίας της διένεξής τους γύρω από αρχιπέλαγος που διοικείται από το Τόκιο, αλλά διεκδικείται και από το Πεκίνο στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Οι ΗΠΑ είναι εγγυήτριες της ασφάλειας της Ιαπωνίας, με την οποία διατηρούν από παλιά στενή συμμαχία.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε εξάλλου υπογραμμίσει το Δεκέμβριο τη σημασία των στρατηγικών συμφερόντων της Ουάσινγκτον στην Ασία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή