Σε εξέλιξη η ετήσια σφαγή των δελφινιών στον όρμο του Ταϊτζί

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 16:03
REUTERS/STAFF

Δελφίνια στον όρμο του Ταϊτζί.

A- A A+

Ψαράδες και δύτες οδήγησαν εκατοντάδες δελφίνια σε ρηχά νερά, στον όρμο του Ταϊτζί στην Ιαπωνία, λίγο πριν επιδοθούν στη σφαγή τους, μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και την οποία το Τόκιο υπερασπίζεται ως μέρος της αλιευτικής παράδοσής της... Σύμφωνα με το Associated Press, θανάτωσαν ήδη δεκάδες από αυτά.

Τα δελφίνια οδηγήθηκαν κοντά στην ακτή -και μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες- με σκάφη και δίχτυα. Εκεί, αλιείς με στολές και μάσκες έδωσαν «μάχη» με τα θηλαστικά μέχρι να τα δέσουν από τις ουρές προκειμένου να μη διαφύγουν. Στη συνέχεια κάλυψαν το σημείο με ένα μεγάλο μουσαμά, δίνοντας ουσιαστικά το σύνθημα για να αρχίσει η σφαγή.

Σύμφωνα με την οργάνωση Sea Shepherd, γνωστή κυρίως για τις δραστηριότητές της εναντίον της φαλαινοθηρίας,  πρόκειται για τη μαζικότερη θανάτωση απ’ όταν η ίδια άρχισε να καταγράφει την ετήσια σφαγή των δελφινιών στον όρμο. Εκπρόσωπος της οργάνωσης περιέγραψε την ανατριχιαστική διαδικασία. «Καρφώνουν ένα σιδηρολοστό στη σπονδυλική τους στήλη και τα αφήνουν να αιμορραγήσουν, να πνιγούν και να πεθάνουν», δήλωσε η Μελίσσα Σίγκαλ στο Reuters.

REUTERS

«Μετά από ένα τραυματικό τετραήμερο αιχμαλωσίας στον όρμο, υπέστησαν μια βίαιη διαδικασία διαλογής, διαχωρισμού από την οικογένειά τους και τελικά σήμερα θανατώθηκαν», πρόσθεσε. Όπως διευκρίνισε, οι ψαράδες είχαν πρώτα ξεχωρίσει 52 δελφίνια, τα οποία θα κρατούσαν ζωντανά για να τα πουλήσουν σε ενυδρεία, θαλάσσια πάρκα και άλλες επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους ήταν ένα μικρό δελφίνι με αλφισμό και η μητέρα του.

Οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στην Ιαπωνία καταδίκασαν τη μαζική σφαγή των δελφινιών κάνοντας λόγο για «τρομερό βασανισμό» των θηλαστικών. Από την πλευρά του εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης απέρριψε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η θανάτωση των δελφινιών είναι σύννομη με το διεθνές δίκαιο. Οι ίδιοι οι ψαράδες υπερασπίζονται την πρακτική ως μέρος της παράδοσής τους και χαρακτηρίζουν τους πολεμίους της υποκριτές, καθώς καταναλώνουν άλλα είδη κρέατος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή