Ομάδες δράσης για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ευάλωτα νοικοκυριά

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 19:05
UPD:19:15
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Μανιάτης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο προκειμένου να αποφασιστεί η δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζουν και θα παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

«Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε: «Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση δημιουργούμε ειδικές ομάδες δράσης ώστε με διαφάνεια και ανθρωπιά να δοθούν λύσεις».

Όπως  είπε, δεν παραγνωρίζονται  τα χρέη και τα κόστη προς τη ΔΕΗ, «όμως βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης».

Επιπλέον σημείωσε ότι προχωρούν όλες οι ενέργειες που θα επιτρέψουν να δοθεί ε έκπτωση μέχρι 70% ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών που παρέχουν κοινωνικά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας.

newsroom με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή