Δ. Σταμενίτης: Ουσιαστικός διάλογος με τον ΥΠΟΙΚ

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 10:31
UPD:10:33
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η διαφωνία του κ. Σταμενίτη ως προς τον ενιαίο φόρο ακινήτων είναι ότι «δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση τα οικόπεδα εντός της πόλης με τα οικόπεδα σε μικρά δημοτικά διαμερίσματα».

A- A A+

Δικαιότερο από το «χαράτσι» χαρακτηρίζει τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο βουλευτής της Ν.Δ. Διονύσης Σταμενίτης, αν και ζητεί να υπάρξει ελάφρυνση για τα οικόπεδα που βρίσκονται στα χωριά και δεν μπορούν να χτιστούν.

Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους βουλευτές της Ν.Δ. που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, στην οποία συμμετείχε, ο κ. Σταμενίτης δήλωσε στον ρ/σ Βήμα Fm ότι έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος, ο οποίος θα συνεχιστεί έως την Κυριακή για να υπάρξει μία καλύτερη πρόταση.

Η διαφωνία του κ. Σταμενίτη ως προς το σχετικό νομοσχέδιο είναι ότι «δεν μπορούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση τα οικόπεδα εντός της πόλης με τα οικόπεδα σε μικρά δημοτικά διαμερίσματα».

Όπως είπε, «το οικόπεδο της πόλης έχει μια προοπτική εκμετάλλευσης, να πουληθεί ή να γίνει πολυκατοικία, ενώ το οικόπεδο σε ένα μικρό χωριό δεν έχει προοπτική ανάπτυξης». «Η πρότασή μας είναι να υπάρξει μια ελάφρυνση γι’ αυτά ή να μην μπει καθόλου φόρος σ’ αυτά τα οικόπεδα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πρόταση που ακούστηκε να παραμείνει το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ο βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε ότι ο νέος φόρος «είναι δικαιότερος, διότι συμμετέχουν περισσότεροι και περισσότεροι ελαφρύνονται».

«Την έκαναν κάποιοι βουλευτές την πρόταση, στην προσπάθειά τους να διορθώσουν κάποια προβλήματα. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να πληρώσουν όλοι στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση. Και αυτοί που έχουν αγροτεμάχια», κατέληξε ο κ. Σταμενίτης.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή