Προτάσεις για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 23:41
UPD:23:50
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Το σύνολο των ομιλητών άσκησε έντονη κριτική στις πολιτικές αυστηρής λιτότητας που επιβάλλει το μνημόνιο και στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι βασικοί άξονες για την οικονομική  ανασυγκρότηση της χώρας έπειτα και από τη λήξη του μνημονίου κατατέθηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε η  ΔΗΜΑΡ στη Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ο επικεφαλής της Συμφωνίας για μια Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, ο Χάρης Καστανίδης, αλλά και  το στέλεχος της Αριστεράς, Αιμίλιος Ζαχαρέας.

Το σύνολο των ομιλητών άσκησε έντονη κριτική στις πολιτικές αυστηρής λιτότητας που επιβάλλει το μνημόνιο και στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Επεσήμαναν τις ευθύνες των ευρωπαίων εταίρων για την αντιμετώπιση της κρίσης και εξέθεσαν τις απόψεις τους για το ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους πιστωτές μας.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, τόνισε ότι «χρειάζεται αλλαγές πολιτικών και σχέδιο γι αυτές κι αυτή είναι η επιτομή της πρότασης της ΔΗΜΑΡ. Είναι αντίθετη με τις ασκούμενες πολιτικές ή τις πολιτικές μονομερούς καταγγελίας» και πρόσθεσε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στη τρόικα ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και να διεκδικήσει την ουσιαστική μείωση του χρέους. Την κάλεσε να αλλάξει πολιτική ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικής προστασίας και επιτάχυνσης της ανάπτυξης.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης πρότεινε η Ελλάδα να προχωρήσει σε μια διμερή διαπραγμάτευση με την Ε.Ε, αποκλείοντας το ΔΝΤ και διατύπωσε πρόταση επτά σημείων για την ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, μίλησε για την υπεράσπιση της εργασίας με μείωση των φορολογικών βαρών στους χαμηλόμισθους, την παραγωγή νέου πλούτου μέσω διεθνούς βοήθειας και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής καθώς και την καθιέρωση δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών.

Το στέλεχος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Κώστας Αναγνωστόπουλος, ανέφερε ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα θα πρέπει να είναι εξωστρεφές και ανταγωνιστικό με μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη.

Ο Σωτήρης Βαλντέν, στέλεχος της Αριστεράς και εμπειρογνώμονας της Κομισιόν, αναφέρθηκε στα πολιτικά προαπαιτούμενα για έξοδο από την κρίση σημειώνοντας την ανάγκη άρνησης του Μνημονίου, αντίθεση στην δεξιά πολιτική και διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ .

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή