Καμπότζη: Ενέκρινε η Βουλή τη νέα πρωθυπουργική θητεία του Χουν Σεν

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 08:27
UPD:09:06
EPA/MAK REMISSA

Ο Χουν Σεν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1985, θα ορκιστεί σήμερα.

A- A A+

Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Καμπότζης η νέα πενταετής θητεία για τον πρωθυπυοργό της χώρας Χουν Σεν, παρά το πρόσφατο κύμα διαδηλώσεων και το μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης που αμφισβητεί τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές.

Ο Χουν Σεν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1985, θα ορκιστεί σήμερα.

Οι 68 βουλευτές του Κόμματος του Λαού της Καμπότζης ψήφισαν δι΄ανατάσεως της χειρός υπέρ της νέας πρωθυπουργικής θητείας του Χουν Σεν, απουσία των βουλευτών της αντιπολίτευσης, η οποία αρνείται να καταλάβει τις έδρες που τής αντιστοιχούν στο κοινοβούλιο, εάν δεν διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις καταγγελίες περί εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το κυβερνών κόμμα εξασφάλισε 68 έδρες έναντι 55 για το αντιπολιτευόμενο Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας της Καμπότζης.

EURONEWSGREEK

Ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Σαμ Ρέινσι, ο οποίος επέστρεψε από την εξορία μόλις πριν από τις εκλογές , αλλά δεν τού επετράπη να θέσει υποψηφιότητα, απέρριψε τα εκλογικά αποτελέσματα και κατήγγειλε εκτεταμένη νοθεία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Πνομ Πενχ διαμαρτυρόμενοι για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Παρά την απουσία της αντιπολίτευσης από τη βουλή, ο βασιλιάς Νοροντόμ Σιχαμόνι ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον Χουν Σεν απευθύνοντας έκκληση για εθνική ενότητα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή