Δ. Κουτσούμπας: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 12:43
UPD:12:51
902portal

Η συνέντευξη του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στον ANT1

A- A A+

«Ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, από θύλακες του οποίου αξιοποιείται» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «ποτέ δεν είναι αργά» προσθέτοντας ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο και ποινικό δίκαιο στη χώρα που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν. Σχετικά και με τη θεωρία των δύο άκρων σημείωσε ότι «δεν μπορεί να ταυτίζονται οι λαϊκοί εργατικοί αγώνες με τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής».

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ επισήμανε ότι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσεις και δικαιώματα και τόνισε ότι εκεί παίζονται διάφορα παιχνίδια -και με αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής- μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών με στόχους, μεταξύ άλλων, και την πτώση του μεροκάματου, αλλά και την αλλαγή της σύνθεσης του σωματείου.

Ανέφερε ακόμη ότι επί χρόνια διάφορες πολιτικές δυνάμεις ανέχθηκαν τέτοια φαινόμενα, καλλιεργώντας και κλίμα για πτώση του μεροκάματου ή για μείωση της φορολογίας στους εφοπλιστές κλπ, προσθέτοντας ότι πάνω σε αυτό το έδαφος γεννήθηκαν μορφώματα σαν τη Χρυσή Αυγή.

«Ο κίνδυνος είναι ένας και συγκεκριμένος, δεν ξέρω αν μπορεί να εξαφανιστεί το φαινόμενο, ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί γιατί μπορεί να δημιουργηθούν άλλα τέτοια μορφώματα» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς για τα περί συνεργασίας της αριστεράς, είπε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να χωρίζει τον κόσμο σε αριστερό-κεντρώο και δεξιό, τονίζοντας ότι ο χωρισμός είναι ταξικός

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σοσιαλδημοκρατικοποιείται» και «ακολουθεί την πολιτική του παλιού ΠΑΣΟΚ». «Εκεί που μιλούσε για κατάργηση του Μνημονίου τώρα μιλά για επαναδιαπραγμάτευση και για κούρεμα, αποκρύπτοντας από τον λαό ότι ένα νέο κούρεμα του χρέους θα φέρει νέα μέτρα», εξήγησε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή