Συνεδριάζει το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 09:31
UPD:11:41
EUROKINISSI/EUROKINISSI
A- A A+

Η αναδιάρθρωση των δομών υπουργείων και φορέων και κατ' επέκταση η διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρόντος και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του προγράμματος κινητικότητας -που περιλαμβάνει 12.500 εργαζόμενους στο Δημόσιο- πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από αυτούς οι 4.401 (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης) έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας από τον περασμένο Ιούλιο.

Ακολουθεί η ένταξη στο πρόγραμμα των υπαλλήλων που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500, οι οποίοι θα προέρχονται απ' όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η αξιολόγηση και μοριοδότηση προσωπικού αφορά μόνον όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς, στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή