«Όχι» στην αυτοδιάλυση λένε τρεις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 12:50
UPD:13:03
FOSPHOTOS/Angeliki Panagiotou
A- A A+

«Όχι» στην αυτοδιάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ λένε οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ, ζητώντας να αποσυρθεί το θέμα από την προσυνεδριακή συζήτηση.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι εκπρόσωποι των τριών συνιστωσών, Μανώλης Γλέζος, Γιάννης Θεωνάς και Αντώνης Νταβανέλλος, αναφέρουν  ότι παρακολουθούν με ανησυχία στην προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ «την επιμονή στο αδιέξοδο θέμα της "αυτοδιάλυσης" των συνιστωσών, στα πλαίσια του -αναγκαίου- μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

«Είμαστε υπέρ του ενιαίου Φορέα του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δράση και κοινές εμφανίσεις», δευκρινίζουν, αλλά «η "αυτοδιάλυση" είναι μια εθελοντική διαδικασία που επαφίεται στην ελεύθερη απόφαση της κάθε μιας από τις συνιστώσες. Σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με επιβολή και με τελεσίγραφο».

Όπως επισημαίνουν, από την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, «οι συνιστώσες αποδείχθηκαν πολύτιμο συστατικό του συμμαχικού σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. 'Ανοιξαν δρόμους, πήραν ευθύνες, συνέβαλαν στην αντιμετώπιση κρίσεων τις οποίες συχνά - άλλοι δημιούργησαν…».

Κλείνοντας, απευθύνουν πρόσκληση «σε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες κάθε πλευράς, μέσα από μια ειλικρινή, έντιμη και έγκαιρη συνεννόηση, να αποσύρουμε από την προσυνεδριακή συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ένα "αγκάθι" που - ενώ δεν λύνει κανένα υπαρκτό πρόβλημα - μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρή κρίση».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή