Απ. Κακλαμάνης: Το κλείσιμο της ΕΡΤ οδηγεί σε μεγάλο σκάνδαλο

«Εκλεισε για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση»
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 21:25
UPD:22:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το κλείσιμο της ΕΡΤ οδηγεί σε μεγάλο σκάνδαλο, ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας σήμερα κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

Η ΕΡΤ, επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης, προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου και πρόσθεσε πως ο νόμος προβλέπει από το 2007 ότι η ΕΡΤ δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου.

«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη διαφθορά, για το πολύ προσωπικό. Δεν έκλεισε γιατί ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια. Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε κομμένα τόσα κεφάλια. Αυτά είναι εξοργιστικά», δηλωσε.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ακόμη πως «ό,τι έγινε το ’89 με την αναλογική τηλεόραση, δεν πρέπει να γίνει τώρα, με την ψηφιακή τηλεόραση» σημειώνοντας οτι η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ και η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή