Διεθνής Αμνηστία: Ανησυχία για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 20:26
UPD:20:35
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Όπως υπογραμμίζει η Διεθνής Αμνηστία από το κλείσιμο της ΕΡΤ πλήττονται «συγκεκριμένες ομάδες, περιλαμβανομένων ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας».

A- A A+

Την ανησυχία της «για το ξαφνικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα», καθώς και για τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής στην άσκηση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία.

«Ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει σχέδια για την εγκαθίδρυση νέας Ραδιοτηλεόρασης τον Αύγουστο, για την ώρα, πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι οποίοι βασίζονταν στην ΕΡΤ για φάσμα πληροφοριών σχετικών με τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και άλλο περιεχόμενο στην ελληνική γλώσσα, τη στιγμή αυτή τα στερούνται», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Όπως υπογραμμίζει συγκεκριμένα, από το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πλήττονται «συγκεκριμένες ομάδες, περιλαμβανομένων ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, για τους οποίους η ΕΡΤ ήταν πρακτικά ο μόνος διαθέσιμος τηλεοπτικός σταθμός», αλλά και «άνθρωποι ελληνικής καταγωγής που ζουν στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με την οργάνωση, στο ρόλο της ως δημόσιας μη εμπορικής ραδιοτηλεόρασης, η ΕΡΤ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο συνολικό πλουραλισμό και ποικιλία των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ έχει ως αποτέλεσμα «τη μείωση της ποικιλίας και του πλουραλισμού των διαθέσιμων πληροφοριών και ιδεών», υπογραμμίζει, ενώ στηλιτεύει το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «προφανώς χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τη Βουλή ή με τα μειοψηφούντα κόμματα στον κυβερνητικό συνασπισμό».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή