Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου με τον πρόεδρο της καναδικής γερουσίας

Κάλεσμα του Έλληνα ΥΠΕΞ για επενδύσεις στην Ελλάδα
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 07:00
A- A A+

Συνάντηση με τον πρόεδρο της καναδικής γερουσίας, Νοέλ Κινσέλα, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στον απόηχο του εορτασμού των 70 χρόνων των διμερών διπλωματικών σχέσεων, ο Καναδάς αναγνωρίζει τους στενούς δεσμούς με την Ελλάδα που στηρίζονται στην αμοιβαιότητα της συνεργασίας αλλά και στη μεγάλη και ακμάζουσα ελληνική παροικία του Καναδά, τόνισε ο κ. Κινσέλα.

Υπογράμμισε ότι οι καναδοί βουλευτές και γερουσιαστές υποστηρίζουν ηθικά τους Έλληνες συναδέλφους τους που εργάζονται σκληρά για να ανταπεξέλθουν στην κρίση χρέους της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στους μακρόχρονους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών και εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Ελλάδας απέναντι στον Καναδά, καθώς ήταν, όπως είπε,1 η πρώτη χώρα που έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα της κρίσης, προχωρώντας σε επενδύσεις στη χώρα μας.

Ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αλλάζει σε επίπεδα θεσμών και υποδομών και κάλεσε τους καναδούς να κάνουν επενδύσεις σε μια χώρα που προσαρμόζεται ταχύτατα στα σύγχρονα δεδομένα, ενώ παράλληλα, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την ελληνική παροικία του Καναδά αλλά και την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας, στη χώρα υποδοχής των μεταναστών μας.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η συνθήκη κινητικότητας των νέων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά που υπογράφηκε από τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα την άνοιξη του 2011, επικυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο κι έτσι οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ουσιαστικές γέφυρες σχέσεων και εμπειριών.

Συνάντηση με ομογενείς

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στον Καναδά, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε επίσης με την ηγεσία και τα μέλη της ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι η εικόνα της Ελλάδας την τελευταία τριετία έχει πληγώσει τον οικουμενικό ελληνισμό και η αξιοπρέπεια της χώρας έχει τραυματισθεί.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, πως η κατάσταση αλλάζει, καθώς η τρικομματική κυβέρνηση αντανακλά το κλίμα ενότητας της χώρας, ενώ προχωράει σε ταχύτατες αλλαγές για να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της και να βάλει τις βάσεις για τη νέα Ελλάδα που θα μας κάνει όλους υπερήφανους και που θα ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο. Σημείωσε, ακόμα, πως από το διεθνές πεδίο έρχονται μηνύματα αισιοδοξίας, η Ελλάδα έχει διασφαλίσει τη θέση της στην ευρωζώνη και ανακτάει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ενωμένοι οι 'Ελληνες θα βγουν από την κρίση, ότι δεν πρέπει να διολισθήσει η κοινωνία, ενώ επισήμανε πως ο Οικουμενικός Ελληνισμός θα παίξει πάλι σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου και του Ελληνικού Επιμελητηρίου του Μόντρεαλ παρουσία του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Παναγιώτη Μίχαλου, ο οποίος συνόδευε τον υπουργό Εξωτερικών στο Τορόντο και το Μόντρεαλ.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή