Αποσύνδεση του μισθού από την αξιολόγηση ζητεί η ΟΛΜΕ

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 12:56
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Φωτογραφία αρχείου από προηγούμενο απεργιακό κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

A- A A+

Την αντίθεσή της στο προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού εξέφρασε για ακόμη μία φορά η ΟΛΜΕ σε συνάντηση που είχε χθες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Είμαστε αντίθετοι στη σύνδεση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού με τη μισθολογική του εξέλιξη», σημειώνει η Ομοσπονδία και τονίζει ότι η «αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου είναι μία καθαρά παιδαγωγική διαδικασία, που καμία σχέση δεν έχει με δημοσιονομικές σκοπιμότητες».

Η ΟΛΜΕ εμφανίζεται επίσης αντίθετη στην πρακτική των ποσοστώσεων στις προαγωγές των εκπαιδευτικών, η οποία, όπως υποστηρίζει, «και αντιεπιστημονική είναι και δεν έχει προηγούμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Τέλος, αντιδρά «στη μισθολογική καθήλωση που προβλέπει ο νόμος 4024/11 για μεγάλο μέρος του κλάδου και στη διετή παραμονή-ποινή στον ίδιο βαθμό των εκπαιδευτικών που θα κριθούν ανεπαρκείς».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι προφανές πως «έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο μισθολογικής καθήλωσης, καλυμμένο με το μανδύα της αξιολόγησης».

Στο σημείο αυτό η ΟΛΜΕ ξεκαθαρίζει ότι ο κλάδος δεν πρόκειται να συναινέσει στο σχέδιο αυτό.

Τέλος, γνωστοποιεί ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση προειδοποίησε τον υπουργό Παιδείας πως αν δεν αποσύρει το σχετικό Π.Δ., αποδεσμεύοντας με νόμο την αξιολόγηση από την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, «η απάντηση του κλάδου θα είναι και ισχυρή και ηχηρή».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή