Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η κατάθεση προσφορών για Γραμματικό

Συνολικά οκτώ προσφορές
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 13:15
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

A- A A+

Υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από ιδιώτες επενδυτές στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), για τη δημοπράτηση της κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό, στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετείχαν συνολικά οκτώ διαγωνιζόμενοι, είτε μεμονωμένα, είτε σε κοινοπρακτικά σχήματα:

  • Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ
  • Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ ΑΕ
  • Ένωση Εταιρειών  J&P ΑΒΑΞ ΑΕ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ
  • Ένωση Εταιρειών  ARCHIRODON GROUP NV-INTRAKAT  AE – ENVITEC AE    
  • Εταιρεία NOVAERA HELLAS AE
  • Ένωση Προσώπων ΜΕΤΚΑ ΑΕ - Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ
  • Ένωση Προσώπων ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ - ΕΓΝΩΝ  ΑΤΕ
  • Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, στη φάση αυτή κατατίθενται μόνο τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό και θα ακολουθήσει η β’ φάση με τη διενέργεια του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και τέλος, η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Για το φόβο επεισοδίων, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει από νωρίς το πρωί κλοιό γύρω από το κτήριο του ΕΔΣΝΑ εμποδίζοντας την προσέγγιση εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα).

Στο κτήριο επιχείρησε να εισέλθει ο επικεφαλής της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΑΣΚ- ΟΤΑ) στην ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θωμάς Μπιζάς, χωρίς όμως να του επιτραπεί η είσοδος.

Σήμερα, 22 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών για τη δημοπράτηση του εργοστασίου στο Γραμματικό και θα ακολουθήσουν, στις 24 Ιανουαρίου, η κατάθεση προσφορών για το εργοστάσιο στην Κερατέα, στις 29 Ιανουαρίου, για τα Άνω Λιόσια και στις 5 Φεβρουαρίου, για το εργοστάσιο στη Φυλή.

Τα βασικά στοιχεία του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων ΒΑ Αττικής:

  • Η ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής εκτιμάται κατά μέγιστο σε 127.500 τόνους. Η ετήσια ποσότητα θα προσδιορισθεί περαιτέρω μέσω του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.
  • Η συνολική χρονική διάρκεια της σύμβασης Σύμπραξης έχει ενδεικτικά εκτιμηθεί σε 27 έτη από την υπογραφή της. Η ακριβής συνολική διάρκεια της Σύμπραξης, καθώς και οι όροι για την ενδεχόμενη παράταση αυτής θα καθορισθούν ειδικότερα στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και θα προσδιορισθούν περαιτέρω στην Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή