Αλ. Παπαρήγα: Οι γαλλικές εκλογές διδάσκουν

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 10:07

Οι γαλλικές εκλογές, τα αποτελέσματά τους στον πρώτο γύρο και αυτά που ετοιμάζονται στο δεύτερο γύρο, διδάσκουν, επιβεβαιώνουν γιατί το ΚΚΕ αρνείται τη συμμετοχή στο μέτωπο των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, των λεγόμενων αριστερών δυνάμεων, δήλωσε η γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

A- A A+

Οι γαλλικές εκλογές, τα αποτελέσματά τους στον πρώτο γύρο και αυτά που ετοιμάζονται στο δεύτερο γύρο, διδάσκουν, επιβεβαιώνουν γιατί το ΚΚΕ αρνείται τη συμμετοχή στο μέτωπο των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, των λεγόμενων αριστερών δυνάμεων, δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, όταν ένα Κομμουνιστικό Κόμμα, όταν ένα εργατικό κίνημα ενσωματώνει τη διαμαρτυρία των λαϊκών μαζών σε μια αριστερή συμμαχία η οποία αποδέχεται τη διαπραγμάτευση αποκλειστικά και μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τον κοινωνικό διάλογο με τα μονοπώλια, τότε μια είναι η κατάληξη, αυτή που βλέπουμε τώρα και μπροστά στο δεύτερο γύρο στη Γαλλία: Να οδηγείται ο λαός πότε να ψηφίζει το φιλελεύθερο κόμμα, πότε τη σοσιαλδημοκρατία και ο ριζοσπαστισμός να νοθεύεται, να αμβλύνεται και να επεκτείνεται ο συντηρητισμός.

Η Α. Παπαρήγα για τις γαλλικές εκλογές

Η Α. Παπαρήγα για τις γαλλικές εκλογές

Υπενθύμισε ακόμη το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, «όταν οι πάντες ψήφιζαν Σιράκ για να μη δυναμώσει ο Λεπέν» και πρόσθεσε ότι σήμερα, καλούνται από την αριστερά, όπως λέγεται, της Γαλλίας, να ψηφίζουν Ολάντ για να μην έρθει ο Σαρκοζί.

«Με αυτή τη λογική, το κίνημα θα είναι πάντα ηττημένο και ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης όπου απαιτείται η εκτίναξη του εργατικού λαϊκού κινήματος προς τα μπρος», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή