Ξάνθη: «Πλήρως αναξιόπιστη η Σούπερ Λίγκα»

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 19:10
A- A A+

Η ακριτική ΠΑΕ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «πλήρως αναξιόπιστη» τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, μία ημέρα πριν το καθοριστικό ΔΣ του συνεταιρισμού, στο οποίο θα αποφασιστεί εάν οι στις 6 ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν θα δοθεί, τελικά, το «πράσινο φως» για να κάνουν μεταγραφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θέση της Ξάνθης που αφορά στη μη αδειοδότηση των ομάδων και την τιμωρία αυτών.

1. Τον Αύγουστο ξεκίνησε το πρωτάθλημα στο οποίο είχε αποφασιστεί από όλους όσους συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα, ότι οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται θα υποβιβάζονται στη Β΄ Εθνική.

2. Στις 12 Ιανουαρίου σε νέο συμβούλιο με την ίδια θεματολογία και με ψήφους, 11 προς 3, είχε επιβεβαιωθεί ότι οι ομάδες που δεν θα έπαιρναν αδειοδότηση θα υποβιβάζονταν στην Β Εθνική.

3. Στις 26 Μαρτίου, σε συμβούλιο αποφασίζεται ότι οι ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, δεν θα υποβιβάζονται στη Β΄Εθνική, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές παρά μόνο Ελλήνων ποδοσφαιριστών ηλικίας μέχρι 22 ετών.

Όλοι εμείς στη Σούπερ Λίγκα, αποφασίζουμε κατά το δοκούν, αλλάζουμε τις αποφάσεις μας κατά το δοκούν, και βεβαίως με αυτά που γίνονται είμαστε πλήρως αναξιόπιστοι, και πιο συγκεκριμένα, μία Σούπερ Λίγκα πλήρως αναξιόπιστη. Καλούμαστε λοιπόν, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, σε συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσουμε μία πιο «light» τιμωρία για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν. Το μπάχαλο του αιώνα και ντροπή για όλους μας.

Τι προτείνουμε, προκειμένου να μην υπάρχει πρωτάθλημα, όπως λέγεται «δύο ταχυτήτων».

1η Εναλλακτική πρόταση:

«Να τιμωρηθούν και αυτοί που έλαβαν αδειοδότηση και να γίνει πρωτάθλημα με τους όρους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν».

2η Εναλλακτική πρόταση:

Να μην υπάρξει καμία τιμωρία για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν. Να τους γίνει μια επίπληξη «και σαν καλά παιδιά που είναι», να μην το ξανακάνουν, και να βγει ένα έγγραφο μέσα από τη Σούπερ Λίγκα το οποίο με δυό λόγια να λέει: «Για ποιες αδειοδοτήσεις μιλάμε τώρα και κουραφέξαλα, εδώ μαντήλι να κλάψουμε δεν έχουμε. Απαλλάξτε μας από οποιαδήποτε υποχρέωση και προϋπόθεση, για οποιαδήποτε αδειοδότηση».

Η Ξάνθη, αν είχε να επιλέξει μία από τις δύο παραπάνω εναλλακτικές, θα επέλεγε τη δεύτερη που απεικονίζει και την πραγματικότητα στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις