Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Στοιχεία της δικογραφίας ζητούν οι κυπριακές αρχές

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 18:52
UPD:19:02

(Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας που αφορά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου πρόκειται να αποστείλουν άμεσα στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχετικό αίτημα φέρεται να έχουν υποβάλει οι κυπριακές αρχές, ζητώντας στοιχεία για τον κύπριο πρώην Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον επιχειρηματία Αλ Ζαγιάντ Φουάντ (Αl Zayad Fouad).

Τα ονόματα των δύο κυπρίων υπηκόων εμπλέκονται στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση των «ωφελημάτων», τα οποία φέρεται να έλαβε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Ειδικότερα, ο κύπριος πρώην υπουργός ενεπλάκη σε διακίνηση παράνομου χρήματος στη συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, ο δε Φουάντ έχει εντοπιστεί από λογαριασμούς που του ανήκουν και από τους οποίους εμφανίζονται να «φεύγουν» εκατομμύρια ευρώ, με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που - κατά την κατηγορία - ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.

Παράλληλα, ο ανακριτής προχώρησε σε δέσμευση δύο ακινήτων της πρώην συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους πριν λίγες ημέρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή