Μicrosoft: «Ενιαία» ψυχαγωγία σε κονσόλες, tablets, υπολογιστές και smartphones

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 10:04
UPD:10:04

Όπως γράφει ο Γιουσούφ Μεχντί, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, στο blog του, οι αλλαγές που φέρνει η Microsoft στην τρόπο που προσεγγίζεται η ψυχαγωγία είναι δραματικές.

A- A A+

Αναμφίβολα η συγκεκριμένη περίοδος είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Microsoft, καθώς, πέρα από την παρουσίαση των Windows 8 και του Surface, η εταιρεία έκανε σημαντικά βήματα και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Για αρχή, επεκτείνεται το Xbox Entertainment, από 35 χώρες σε περισσότερες από 220 σε όλο τον κόσμο, σε πολλαπλές συσκευές. Επίσης, σήμερα Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του Xbox Smartglass για τα Windows 8 και Windows RT.

Όπως γράφει ο Γιουσούφ Μεχντί, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, στο blog του, οι αλλαγές που φέρνει η Microsoft στην τρόπο που προσεγγίζεται η ψυχαγωγία είναι δραματικές.

«Ξεκινά ένα ολοκαίνουριο update, που θα είναι διαθέσιμο σε κάθε ιδιοκτήτη Xbox 360 στον κόσμο, το οποίο φέρνει ολοκαίνουριες εμπειρίες τηλεοπτικής ψυχαγωγίας. Φέρνουμε το web στην τηλεόραση όπως ποτέ άλλοτε με τον Internet Explorer, ξεκινούμε μία νέα μουσική υπηρεσία και διευκολύνουμε την εύρεση της διασκέδασης που επιθυμείτε με το Kinect και το Bing…πρόκειται για το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας για τη μετατροπή του Xbox 360 από κονσόλα παιχνιδιών σε ένα πλήρες σύστημα ψυχαγωγίας…φέρνουμε το Xbox Entertainment από την κονσόλα στο τηλέφωνο, το tablet και το PC. Και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, με το Xbox SmartGlass, θα παρουσιάσουμε εντυπωσιακές multi- screen ψυχαγωγικές εμπειρίες».

Αναφερόμενος στο Xbox SmartGlass, ο Μεχντί το χαρακτηρίζει ως ένα πολύ καλό παράδειγμα της προσέγγισης της Microsoft στη multiscreen διασκέδαση. Πρόκειται για μία διαθέσιμη δωρεάν εφαρμογή, η οποία ουσιαστικά μετατρέπει το tablet και το PC (με Windows 8 και RT), καθώς και τις συσκευές με Windows Phone 8, iOS και Android σε μικρές δευτερεύουσες οθόνες για τις δραστηριότητες (παιχνίδια, ταινίες) στις οποίες προβαίνει ο χρήστης μέσω του Xbox.

Το όλο σύστημα φέρνει αλλαγές σε πολλούς τομείς. Τηλέφωνα και tablets μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τηλεχειριστήρια, οθόνες προβολής επιπλέον πληροφοριών σε σειρές, ταινίες (ενδεικτικά, η επόμενη σαιζόν του δημοφιλούς Game of Thrones της HBO θα έχει και SmartGlass χαρακτηριστικά) και αθλητικά γεγονότα (highlights, στατιστικά ομάδων και παικτών), μέσα περιήγησης στο web και φυσικά «επεκτάσεις» του Xbox 360, για ενίσχυση της gaming εμπειρίας.

Προτεινόμενα για εσάς