Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής του πρωταθλήματος

Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011 13:17
UPD:24/05/2011 15:54
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

A- A A+

Ανοικτό άφησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, σε δηλώσεις του με αφορμή τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου.

«Δεν πρέπει να καταστρέψουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή δεν μπορούμε να σταματήσουμε 300 ανθρώπους να μπαίνουν στο γήπεδο», παρατήρησε ο υπουργός, μιλώντας στον Real FM, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ διεμήνυσε πως η Πολιτεία έχει ακόμη εργαλεία για να χρησιμοποιήσει προς την αντιμετώπιση της βίας .

Οπως είπε ο κ. Γερουλάνος, η ΕΠΟ οφείλει να λάβει δύσκολες αποφάσεις και αυστηρά μέτρα. «Είναι απαράβατος κανόνας, εάν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε για να δούμε αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα πάρουν και εκείνοι αυτό που θέλουν», σημείωσε με νόηλμα και αναγνωρίζοντας ότι πάρα πολλά ξεκινούν από την ατιμωρησία και είναι συνδεδεμένα με τις χαμηλές ποινές προς εκείνους που παραβαίνουν τους κανόνες.

«Η χρηματοδότηση θα είναι εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε σε όλες τους τις διαστάσεις για να πετύχουμε την αυστηροποίηση που θέλουμε. Δεν μπορούν να συνεχίζουν οι ομάδες να κάνουν αυτά που κάνουν και να συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από το ελληνικό κράτος», είπε ο υπουργός, ενώ επέμεινε στην ύπαρξη εργαλείων, τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Δεν έχουμε εξαντλήσει τα όριά μας, το σύνολο των εργαλείων, δεν μιλάμε μόνο για τα χρήματα, αλλά και για τα δημόσια γήπεδα, για την κάλυψη από τη δημόσια τηλεόραση, αυτά είναι όλα εργαλεία στα χέρια της πολιτείας που πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν φέτος (...) Αυτά τα εργαλεία πιστεύουμε ότι μπορούν να μας πάνε πολύ μακριά. Προφανώς, οι επιλογές (σ.σ. διακοπή πρωταθλήματος κλπ), είναι ακόμη πάνω στο τραπέζι. Απλά να ξέρουμε ότι θα πονέσουν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και αυτούς που δεν φταινε, ενώ αυτά που αναφέρω, είναι στοχευμένα σε εκείνους που κάνουν τα επεισόδια», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις